Računalništvo, telefonija
17.09.2009 16:19
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Full HD 3D tehnologijo na sejmu IFA 2009

Panasonic bo v bližnji prihodnosti ponujal proizvode in storitve 3D tehnologije.
Panasonic bo v bližnji prihodnosti ponujal proizvode in storitve 3D tehnologije.

Panasonic, vodilni ponudnik tehnologije HDTV, je na sejmu IFA 2009 v Berlinu predstavil prvi sistem Full HD 3D Plasma Home Theater na svetu, ki omogoča gledanje Full HD 3D slik v kvaliteti, ki se kosajo s pogledom v živo. Tovrstno izkušnjo omogoča Panasonic z novim 103-inčnim plazma HDTV-jem in Blu-ray Disc (BD) predvajalnikom, ki omogočata predvajanje slike v visoki resoluciji (Full High Definition) 1920 x 1080 slikovnih točk. Tehnološki napredek v prenosu in shranjevanju podatkov omogoča potrošniški 3D zabavni tehnologiji predstavitev resnično HD sliko. Z uporabo posebnega para aktivnih očal z zaslonkama, ki delujeta v sinhronizaciji plazma teatrom HDTV, lahko gledalec izkusi 3D slike z dvojno količino informacij v primerjavi z običajnimi Full HD slikami.

Plazma predstavlja trenutno najboljšo TV tehnologijo za prenos Full HD 3D izkušnje, predvsem zaradi zmožnosti osveževanja s hitrostjo, ki omogoča prikaz večih slik ob enaki resoluciji. Delovanje plazma panelnih plošč Panasonic, katerih samoosvetlitev omogoča odličen video prenos, je doseglo svoj višek z razvojem 3D gonilnika, ki hkrati prikazuje leve in desne slike ob nezmanjšani resoluciji.

Uporaba tehnologije optičnega diska, ki jo je Panasonic razvijal več let, in izvirna tehnologija, ki jo je razvil Panasonic Hollywood Laboratories (PHL), omogoča snemanje 3D slik – ki sestojijo iz posameznih levih in desnih 1080p Full HD images – na en sam standarden Blu-ray plošček. Panasonic je razvil tudi tehnologijo, ki dekodira in ponovno predvaja podatke leve in desne Full HD slike, ki so posneti na plošček Blu-ray v realnem času.

Panasonic razvija tudi profesionalne proizvode in storitve, ki se jih lahko uporabi za izdelavo 3D vsebin. Medtem ko so morali izdelovalci 3D vsebin ročno vgrajevati svoje 3D produkcijske sisteme tako, da so fizično povezali več 2D produkcijskih naprav, je Panasonic naredil korak naprej in trenutno razvija profesionalni Full HD 3D produkcijski sistem. Ta sestoji iz profesionalne snemalne kamere P2 z dvojnim objektivom in High Definition plazma zaslona, ki je kompatibilen s 3D tehnologijo. Kamera P2 z dvojnim objektivom omogoča zajetje naravnih in visokokvalitetnih “živih” 3D slik.


Prijavi napako v članku