Računalništvo, telefonija
19.09.2011 11:36

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu za zaščito podatkov

Fujitsu je predstavil nov sistem ETERNUS DX60 S2 za varno shranjevanje podatkov, ki odgovarja na potrebe manjših in srednje velikih podjetij
Fujitsujevi sistemi ETERNUS skrbijo za vaše podatke
Fujitsujevi sistemi ETERNUS skrbijo za vaše podatke

Fujitsu je sporočil, da so na voljo zmogljivi diskovni sistemi za shranjevanje podatkov ETERNUS DX60 S2. Sistemi začetnega razreda so stroškovno učinkoviti in odgovarjajo na stalno rastoče potrebe na področju upravljanja podatkov manjših in srednje velikih podjetij. Sistem omogoča preprosto namestitev, konfiguracijo, upravljanje in vzdrževanje ter olajšuje shranjevanje rastočih količin vitalnih podatkov po ugodni ceni.

Razširljivost

Fujitsu je sistem ETERNUS DX60 S2 razvil posebej za potrebe manjših in srednje velikih podjetij, ki želijo združiti in centralizirati upravljanje podatkov ter zagotoviti zanesljivo zaščito podatkov podružnic. Sistem podpira tudi celostne IT operacije, vključno s poslovno kritičnimi aplikacijami in podatkovnimi bazami, virtualnimi strežniki in shranjevanjem poslovnih podatkov.

Kapaciteta sistema je razširljiva do 72 TB – kar je dovolj, da bi posneli 72,000 ur žive TV slike DVD kvalitete, oz. bi jo snemali več kot osem let, brez prekinitve. Novi ETERNUS DX60 S2 predstavlja ekonomski model začetnega razreda znotraj Fujitsujeve družine sistemov ETERNUS DX. Zasnovan je na 40-letnih izkušnjah družbe Fujitsu na področju shranjevanja podatkov in zagotavlja zanesljivo podporo pri shranjevanju podatkov za učinkovito poslovanje in rast. Sistem temelji na skladni arhitekturi in enotnem upravljanju programske opreme ter je del povezane družine, ki zajema sisteme od začetnega do visokega razreda, kot so npr. sistemi za podatkovne centre.

Novi ETERNUS DX60 S2 ima 24 diskovnih pogonov RAID, ki podpirajo vedno spreminjajoče se potrebe v poslovnem okolju. Fujitsu je, kot dodatek k mrežni tehnologiji Fibre Channel, razširil povezanost sistema tudi preko iSCSI in SAS povezav, s čimer pomaga optimizirati investicije v obstoječe IT vire. Sistemi bodo na voljo v osrednji Evropi, Srednjem Vzhodu, Afriki in Indiji od 7. oktobra dalje. Cena sistema se spreminja glede na regijo in konfiguracijo, v Sloveniji bo na voljo od 3.260 € brez DDV-ja dalje.

Preprosto in enostavno upravljanje podatkov

Upravljanje podatkov, ki pogosto predstavlja razlog za skrb za manjša in srednje velika podjetja je preprosto in enostavno s Fujitsujevo programsko opremo ETERNUS SF Express management. Ta je vključena brezplačno k vsakemu sistemu ETERNUS DX60 S2. Programska oprema poveča operativno učinkovitost namestitve, konfiguracije in vzdrževanja infrastrukture za shranjevanje podatkov. Integracija z obstoječo IT infrastrukturo, vključno z gostiteljskim operacijskim sistemom, mrežnimi infrastrukturami in rešitvami na področju zaščite podatkov, omogoča hitrejšo izvedbo nalog. S tem zmanjšamo čas in trud, ki je potreben za administracijo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku