Računalništvo, telefonija
25.01.2011 18:26

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu s prvo EKO miško

Nova EKO miška sledi uspešni EKO tipkovnici in dokazuje, da visoko kakovostne računalniške potrebščine ne potrebujejo plastike
Fujitsu je prestavil prvo biorazgradljivo računalniško miško na svetu
Fujitsu je prestavil prvo biorazgradljivo računalniško miško na svetu

Fujitsu je predstavil prvo biorazgradljivo računalniško miško na svetu, ki je izdelana iz obnovljivih materialov in je popolnoma brez plastike. EKO miško lahko ob koncu življenjskega cikla v celoti recikliramo.

Fujitsujeva EKO miška M440 je izdelana iz okolju prijaznih materialov ARBOFORM® in BIOGRADE®, ki kot substituta plastike pomagata zmanjšati rabo trde plastike in PVC-ja. Fujitsu z uporabo biološko razgradljivih materialov iz obnovljivih virov vzpodbuja okolju prijazno proizvodnjo in pomaga znižati izpuste CO2 med procesom izdelave. Ker je celotna EKO miška izdelana iz biološko razgradljivih materialov, je na koncu življenjskega cikla proizvoda tudi manj plastičnega odpada.

Lansko leto je Fujitsu predstavil prvo tipkovnico, ki je izdelana iz obnovljivih materialov in 45 odstotkov plastičnih komponent nadomestil z materiali iz obnovljivih virov. Fujitsu ocenjuje, da bo s tipkovnico KBPC PX prihranil približno 60,000 kilogramov plastike na leto.

Z računalniško miško M440 ECO Fujitsu poudarja, da zeleno ne pomeni kompromisa s kakovostjo, lastnostmi ali delovanjem. EKO model ima videz običajne, visoko kakovostne plastične miške in ponuja vse najnovejše funkcionalnosti kot sta kolešček ter visoka natančnost zahvaljujoč 1000dpi optičnemu senzorju.

Miška M440 ECO ponuja več udobja kot plastični modeli, saj je pokrov iz materiala BIOGRADE v primerjavi z drugimi obnovljivimi materiali bolj elastičen. BIOGRADE podpira ergonomično oblikovanje, ki je usmerjeno na udobje uporabnika in ustreza tako levičarjem kot desničarjem.

Rajat Kakar, podpredsednik delovnih sistemov pri Fujitsu Technology Solutions je dejal: “Majhne stvari so tiste, ki štejejo: še naprej dokazujemo, da je možno znižati uporabo neobnovljivih virov v življenjskem ciklu IT opreme. Fujitsu poudarja svojo zavezanost inovativnim, zelenim proizvodom preko proGREEN izdelkov. Podjetja, ki se zavedajo pomena varovanja okolja z izbiro EKO miške vedo, da so pripomogla k znižanju izpustov CO2, brez odrekanja trajnosti ali udobju in brez dodatnih stroškov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku