Slika, tv, avdio
10.06.2021 13:54
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Fujifilm ni želel plačati odkupnine

Fujifilm ostro nad hekerje
Fujifilm ostro nad hekerje

Fujifilm je bil tarča hekerskega napada z virusom ransomware. Pri podjetju so se odločili, da zahtevane odkupnine ne bodo plačali.

Japonsko podjetje Fujifilm je v izjavi za javnost zapisalo, da ne bo plačalo odkupnine nepridipravom, ki so pretekli teden napadli njegovo omrežje na Japonskem. Namesto tega je podjetje vse podatke obnovilo iz varnostnih kopij, saj je bilo na črn scenarij očitno dobro pripravljeno.

Podjetje je za Verdict izjavilo tudi, da so njegovi sistemi v ZDA, Evropi in Afriki ter na bližnjem vzhodu ponovno “popolnoma operativni in delujejo kot običajno”.

Fujifilm je bil v preteklosti znan po prodaji filmov za fotoaparate, vendar se je podjetje zdaj preusmerilo v izdelavo biotehnologije, kemičnih in ostalih digitalnih filmskih tehnik.

Napad je bil izveden v začetku junija, s strani podjetja pa potrjen štiri dni kasneje. V ta namen so takoj izklopili vso mrežno povezavo in vse strežnike.

Koliko naj bi odkupnina znašala, pri Fujifilmu niso želeli komentirati: “Fujifilm koroporacija v Tokiu ne bo komentirala omenjene zadeve, lahko pa potrdi, da odkupnine nismo plačali,” je dejal predstavnik omenjenega podjetja.

Ob vprašanju, ali imajo pri podjetju vse varnostne kopije, so zapisali, da “imajo vse podatke varnostno kopirane za normalno delovanje vseh sistemov v skladu z njihovo interno politiko”.

Vas zanima več iz te teme?
Phishing napadi

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več