Računalništvo, telefonija
05.04.2013 15:35

Deli z drugimi:

Share

FMC predstavil FMC Cloud Backup

FMC je v sodelovanju s podjetjem iStor predstavil zanesljivo centralizirano rešitev, ki podjetja reši kakršnekoli skrbi povezane s pomembnimi podatki.
FMC Cloud Backup - zanesljiva rešitev za vaše podatke!
FMC Cloud Backup - zanesljiva rešitev za vaše podatke!

FMC Cloud Backup poenostavlja vse vidike zaščite podatkov, saj zagotavlja enostavno izvedbo, samodejno delovanje, takojšnjo zaščito oziroma prenos podatkov na zunanjo lokacijo in hitro obnovitev. Visoka raven varnosti, najnovejše tehnologije, neprimerljiva zanesljivost in skladnost z uredbami je samo nekaj razlogov, zaradi katerih se številna podjetja odločajo za vključitev storitve FMC Cloud Backup v svoje poslovno okolje.

Nadgradljiva in prilagodljiva rešitev

V sodobnem poslovnem svetu podjetja iščejo predvsem prilagodljivost rešitev, temu pa sledijo tudi ponudniki. V družbi FMC razumejo, da ima vsako podjetje drugačne zahteve in da se te stalno spreminjajo. Njihova storitev varnostnega kopiranja in oblačne hrambe podatkov temelji na prilagodljivi arhitekturi iStor, ki je kos zahtevam malih in velikih podjetij ne glede na kompleksnost njihovega informacijskega okolja. Podjetja z zakupom storitve FMC Cloud Backup enostavno in učinkovito obvladajo velike količine podatkov, saj storitev podpira od enega do nekaj tisoč računalnikov in strežnikov na različnih lokacijah.


Takojšnja zaščita in visoka raven varnosti

Rešitev FMC Cloud Backup je bila zasnovana za kar najvišjo raven varnosti in zanesljivosti. Ponuja izredno zmogljive funkcije za optimizirano varnostno kopiranje in obnovo podatkov ter podjetjem pomaga delovati skladno z zakonodajo. Še pred pošiljanjem podatkov se ti šifrirajo s pomočjo najmočnejših varnostnih metod, ki so na voljo, in takšni ostanejo tako med vsemi prenosi kot tudi med hrambo. Šifrirni ključ ima le stranka, pri čemer se vsi procesi evidentirajo, tako da je nadzorna veriga vseh opravil jasno razvidna. Večnivojska avtentikacija je namenjena najzahtevnejšim strankam z zelo občutljivimi podatki, saj izpolnjuje visoke zahteve glede zagotavljanja varnosti dostopa do podatkov. Podatki so po obdelavi in šifriranju v podjetju nemudoma poslani v geografsko ločene varne podatkovne centre ali na drugo zunanjo lokacijo oziroma v center za ponovno vzpostavitev po katastrofi. Pošiljanje informacij na varno lokacijo poteka povsem samodejno, kar zagotavlja varnost in obnovljivost vseh podatkov podjetja ne glede na to, kdaj in kje jih to potrebuje.

Napredna obdelava podatkov

FMC Cloud Backup ponuja širok nabor naprednih funkcij. Strankam je na voljo izredno učinkovito stiskanje in preprečevanje podvajanja podatkov (deduplikacija), kar na globalni ravni bistveno skrajša čas, potreben za varnostno kopiranje, ter zmanjša porabo prostora in pasovne širine omrežja. Deduplikacija deluje na ravni celotne organizacije, vključno z oddaljenimi pisarnami in mobilnimi uporabniki. Preverjanje celovitosti podatkov podjetjem zagotavlja, da so njihove varnostne kopije vedno točne. Za doplačilo je podjetjem na voljo tudi naprava Backup Appliance (BA), ki ima še dodatne prednosti vključno z zelo hitrim delovanjem in takojšnjim dostopom do podatkov tudi ob izpadu povezav. Podjetja imajo na voljo prosto izbiro, kateri podatki, kako pogosto in kako hitro se kopirajo v podatkovne centre ali na sekundarno napravo BA. S tem lahko dodatno optimizirajo stroške in za poslovanje manj kritične podatke hranijo samo na izbranih lokacijah


Stroškovno učinkovita zaščita

Administracija, strojna in programska oprema, mediji in električna energija – stroški za varnostno kopiranje podatkov se hitro kopičijo. FMC Cloud Backup je povsem samostojna rešitev in deluje z obstoječo infrastrukturo podjetja, pri tem ni treba kupiti ali upravljati nobene dodatne strojne ali programske opreme. Podjetje plača zgolj za storitve, ki jih uporablja, s čimer se izogne vsem kapitalskim naložbam. S storitvijo FMC Cloud Backup podjetje odpravi tudi potrebo po dodatni strojni opremi in lokalnem IT-osebju na oddaljenih lokacijah, saj omogoča upravljanje vseh procesov varnostnega kopiranja/obnavljanja z ene centralne lokacije. Podjetje lahko na daljavo obnovi katerekoli podatke s katerekoli varnostne kopije, in sicer tam, kjer jih potrebuje.

Več o rešitvi si preberite TUKAJ.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FMC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri FMC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FMC logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FMC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku