Računalništvo, telefonija
01.06.2006 06:46

Deli z drugimi:

Share

FlashPayment: ugodni pogoji za plačila v in iz tujine

S prvim junijem 2006 je Bank Austria Creditanstalt d.d. Ljubljana, podružnica avstrijske banke Bank Austria Creditanstalt, razširila svoj plačilni produkt FlashPayment in vanj vključila tudi Italijo. Gospodarski subjekti, ki so stranke nove bančne skupine UniCredit, lahko to storitev uporabljajo za čezmejna plačila iz in v Avstrijo, Nemčijo in Italijo. FlashPayment storitev je na voljo tudi v državah srednje in vzhodne Evrope, povsod pa omogoča zelo hitro opravljanje čezmejnih plačil po zelo ugodnih pogojih.

Avstrija, Nemčija in Italija so najpomembnejše poslovne partnerice držav srednje in vzhodne Evrope. Avstrija v države srednje in vzhodne Evrope nameni 56 odstotkov celotnega izvoza, uvoz iz teh držav pa znaša 60 odstotkov njenega skupnega uvoza. Plačilni produkt FlashPayment omogoča hitrejši plačilni promet med omenjenimi trgi – 21 bank v 18 državah. Stranke lahko storitev uporabljajo, če imata tako plačnik kot prejemnik plačila svoja računa odprta v bankah BA-CA, HypoVereinsbank ali UniCredit oziroma v njihovih podružnicah v srednji in vzhodni Evropi. Trenutno je storitev FlashPayment strankam v srednji in vzhodni Evropi na voljo le v podružnicah BA-CA in HypoVereinsbank.

Regina Prehofer, članica sveta direktorjev Bank Austrie Creditanstalt in odgovorna za korporativno bančništvo, pravi: “Storitev FlashPayment brez dvoma potrjuje, da lahko gospodarski subjekti, ki poslujejo preko državnih meja, in koristijo pomembne ugodnosti, ki so jim na voljo v naši vodilni bančni skupini.”

Kadar se uporablja produkt FlashPayment komitentu ni treba navajati posebnih navodil glede skrajšane valutacije plačila. Hitrejša izvršitev naloga zagotavlja, da se sredstva na računu prejemnika plačila nahajajo že naslednji delovni dan. Gospodarskim subjektom ponujamo še dodatne ugodnosti: svoja plačila lahko natančno načrtujejo, hkrati pa lahko uživajo vse ugodnosti kreditnih pogojev.

“Flash payment” je na voljo v naslednjih državah in bankah:

Austria, Bank Austria Creditanstalt AG, Vienna
Bosnia and Herzegovina, HVB Central Profit Banka d.d., Sarajevo BACXBA22
Bulgaria, HVB Bank Biochim AD, Sofia BACXBGSF
Croatia, HVB Splitska banka d.d., Split BACXHR22
Czech Republic, HVB Bank Czech Republic a.s., Prag BACXCZPP
Estonia, Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG, Tallinn HYVEEE2X
Germany, Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG, München HYVEDEMM
Germany, Bankhaus Neelmeyer AG, Bremen NEELDE22
Hungary, HVB Bank Hungary Zrt., Budapest BACXHUHB
Italy, UniCredit Banca d’Impresa
Italy, UniCredit Banca
Italy, UniCredit Private Bank
Latvia, HVB Bank Latvia A/S Riga, Riga VBRILV2X
Lithuania, Bayerische Hypo- und Vereinsbank AG, Vilnius HYVELT2X
Poland, Bank BPH SA, Krakau BPHKPLPK
Romania, HVB Bank Romania SA, Bukarest BACXROBU
Russia, International Moscow Bank, Moskau IMBKRUMM
Serbia, HVB Bank Serbia and Montenegro a.d., Belgrad BACXCSBG
Slovakia, HVB Bank Slovakia a.s., Bratislava BACXSKBA
Slovenia, BA-CA Ljubljana d.d., Ljubljana BACXSI22
Ukraine, HVB Bank Ukraine, Kiew BACXUAUK


Prijavi napako v članku