Spletni brskalniki
22.11.2012 07:23

Deli z drugimi:

Share

Firefox za manj zmogljive mobilnike Android

Prenovljeni mobilni spletni brskalnik Mozilla Firefox lahko namestimo celo na Android 2.2.
Prenovljeni mobilni spletni brskalnik Mozilla Firefox lahko namestimo celo na Android 2.2.

Mobilni spletni brskalnik Mozilla Firefox je med uporabniki naprav Android zelo priljubljen. Ta je namreč hiter, zanesljiv in varen. Poleg tega je opremljen z nadvse uporabno funkcijo Reader Mode, ki zagotavlja enostaven prikaz in lažje branje spletnih člankov. Preko te funkcije lahko članke celo delimo z ostalimi preko povezave Bluetooth, elektronske pošte ali kratkih sporočil SMS.

Mobilni spletni brskalnik Firefox smo lahko doslej uporabljali le na zmogljivejših napravah, ki so za preračunavanje podatkov uporabljale procesorje ARMv7. Najnovejšo različico pa lahko namestimo tudi na cenovno ugodne naprave, opremljene s procesorji ARMv6, kot so HTC ChaCha, LG Optimus Q, Motorola Fire XT, Samsung Galaxy Ace in drugi. Te morajo biti opremljene z vsaj 800 megaherčnim procesorjem in sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov.

Prenovljeni mobilni spletni brskalnik Firefox se lahko pobaha še se funkcijo Explore by Touch (raziskuj z dotikom), ki pa jo lahko koristijo le tisti lastniki mobilnih naprav z nameščenim Androidom Jelly Bean. Strojno in programsko pospeševanje datotek formatov H.264, AAC in MP3 je odslej mogoče tudi na mobilnih operacijskih sistemih Android 4.0 in 4.1. Za Android 4.2 pa so Mozillini programerji izboljšali stabilnost delovanja in odpravili vrsto programskih napak.

Prenovljeni mobilni spletni brskalnik Firefox je že na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu http://goo.gl/HAqQF. Za prenos lahko seveda uporabite tudi QR kodo.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku