Računalništvo, telefonija
26.12.2015 08:12

Deli z drugimi:

Share

Firefox OS bo postal mnogoživka!

Firefox OS bo na voljo za bogato paleto naprav!
Firefox OS bo na voljo za bogato paleto naprav!

Organizacija Mozilla je pred kratkim napovedala, da je prišel čas za slovo od mobilnih telefonov z njegovim operacijskim sistemom Firefox OS, saj ti niso zagotovili uporabniške izkušnje, ki naj bi poenostavila uporabo mobilnih naprav. Medtem ko so pri organizaciji Mozilla povsem obupali nad pametnimi mobilnimi telefoni z mobilnim operacijskim sistemom Firefox OS, se mu vsaj za zdaj še ne mislijo odreči. Glavna prednost njihovega sistema je prilagodljivost, saj ga je mogoče uporabljati od cenovno ugodnih naprav.

Zanesenjaki spletnega portala SlashGear celo trdijo, da pri organizaciji Mozilla načrtujejo novo različico mobilnega operacijskega sistema Firefox OS, ki bo primerna za bogato paleto naprav, in sicer od tabličnih računalnikov in usmerjevalnikov pa vse do računalniških tipkovnic. Različica Firefox Pad za tablice bo zaradi enostavne uporabe namenjena predvsem starejši populaciji in tistim, ki jim uporaba tehnoloških izdelkov predstavlja težavo. Firefox Pi bo namenjen cenovno ugodnim miniaturnim računalnikom Raspberry Pi za izobraževalni sektor in manj premožne ljudi.

Mozillin operacijski sistem Firefox Hub bo namenjen usmerjevalnikom in bo omogočal večji nadzor nad vsebinami, saj bo opremljen s požarnim zidom, sistemom za filtriranje neželene vsebine in možnostjo nastavljanja pravil za deskanje po svetovnem spletu. Firefox Stick pa bo namenjen napravam velikosti ključka USB, ki se na televizor povežejo preko vmesnika HSMI in ga spremenijo v pametnega.


Prijavi napako v članku