Programska oprema
25.08.2008 12:05
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Firefox 3.1 bo pohitril spletne aplikacije

Firefox 3.1 bo s pomočjo vgrajenega dodatka TraceMonkey občutno hitreje poganjal spletne aplikacije, ki temeljijo na programih napisanih v programskem jeziku JavaScript, kot je na primer Gmail. JavaScript je že leta zelo razširjen pri uporabi dinamičnih in fleksibilnih spletnih strani, vendar pa s pogostostjo njegove uporabe spletne strani postajajo počasnejše in manj odzivne. Zaradi tega razloga mnogi spletni razvijalci raje uporabijo Flash ali Flex. Pri Mozilli upajo, da se bo z naslednjo različico Forefoxa tehtnica le prevesila v korist uporabe programskega jezika JavaScript.

Mike Shiver, podpredsednik razvoja pri Mozilli meni, da projekt TraceMonkey prinaša tisto pravo hitrost izvajanja JavaScript aplikacij, saj naj bi se ta glede na Firefox 3.0 podvojila. Ta pohitritev pa ne pomeni samo hitrejših osnovnih funkcij pač pa v JavaScript vpeljuje tudi novosti, kot so urejanje slik in 3D grafiko.

Mozillini razvijalci so pretekli četrtek že vključili TraceMonkey v zadnjo razvojno različico novega brskalnika. Naslednja razvojna različica bo po vsej verjetnosti že uporabna za beta testiranje. Firefox 3.1 naj bi tako bil na voljo proti koncu leta. Poleg omenjenega pa bo brskalnik Firefox 3.1 vseboval tudi nitenje JavaScript programov, kar bo omogočalo boljše delovanje v ozadju in vgrajena sposobnost predvajanja Ogg Vorbis in Ogg Theora zapisov.


Prijavi napako v članku