Spletni brskalniki
18.09.2013 11:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Firefox 24 z možnostjo hitrega zapiranja zavihkov

Mozilla je najavila razpoložljivost spletnega brskalnika Firefox 24 tako za namizne in prenosne računalnike kot za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android. Z namestitvijo novosti bodo zdaleč največ pridobili uporabniki mobilnih naprav Android, saj je slednji bogatejši za podporo WebRTC.
Firefox 23 se po uporabnosti že postavlja po robu konkurenčnemu brskalniku Google Chrome.
Firefox 23 se po uporabnosti že postavlja po robu konkurenčnemu brskalniku Google Chrome.

Organizacija Mozilla je tako za namizne in prenosne računalnike kot za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android pripravila novo različico spletnega brskalnika Firefox 24. Z namestitvijo novosti bodo največ pridobili uporabniki mobilnih naprav Android, saj je bogatejša za podporo WebRTC, kar pomeni, da lahko uporabniki odslej opravljajo video pogovore znotraj samega brskalnika brez nameščanja kakršnekoli zunanjega vtičnika. Poleg tega novi mobilni spletni brskalnik Firefox 24 prinaša še možnost izmenjave odprtih zavihkov med mobilnimi napravami Android kar z uporabo brezstične tehnologije NFC. Med vidnejšimi novostmi najdemo še namensko aplikacijo za hitro deljenje vsebin in funkcijo za enostavnejše branje vsebin v polni temi.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 24 za osebne in prenosne računalnike pa prinaša možnost hitrega izklopa vseh zavihkov, ki se nahajajo desno od izbranega zavihka. Med vidnejšimi novostmi najdemo še možnost uporabe »vmesnikov« za neposredno sporočanje v posamičnem oknu ter možnost uporabe »nevidnega« hitrega pregledovanja spletnih strani. Slednja možnost je na voljo tudi za uporabnike Applovih namiznih in prenosnih računalnikov z nameščenim operacijskim sistemom OS X Lion ali novejšim.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 24 je pričakovano na voljo za namizne in prenosne računalnike z operacijskimi sistemi Windows, Linux in OS X (http://goo.gl/1Qitp) in je bil kakopak že preveden v vse vodilne svetovne jezike, vključno s slovenščino. Za pametne mobilne telefone in tablične računalnike android pa je novost dosegljiva na spletnem portalu Google Play (http://goo.gl/tpnop).

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku