Spletni brskalniki
01.02.2012 06:14

Deli z drugimi:

Share

Firefox 10: Hiter in uporaben

Firefox oblikovno postaja vse bolj podoben Chromu.
Firefox oblikovno postaja vse bolj podoben Chromu.

Mozilla je točno kot švicarska ura najavila že deseto različico priljubljenega spletnega brskalnika Firefox. Ta je na voljo za operacijske sisteme Windows, MacOS X in Linux ter je seveda že bil preveden tudi v slovenski jezik. Mozilla se je s pripravo spletnega brskalnika Firefox 10 na presenečenje mnogih dokončno odrekla podpori za operacijska sistema Windows 2000 in XP brez nameščenega drugega servisnega paketa popravkov.

Deseta različica spletnega brskalnika Firefox prinaša funkcionalnost, ki jo bodo zdaleč najbolj veseli uporabniki operacijskih sistemov Windows. Tu namreč gre za tako imenovan sistem »tihega posodabljanja«. Ker ta dodatke in popravke preverja in namešča v ozadju, uporabnik lahko medtem nemoteno opravlja tekoče zadeve. Posodabljanje brez vednosti uporabnika naj bi bilo v celoti »izpiljeno« šele s pripravo 13 različice Ognjene lisice.

Spletni brskalnik Mozilla Firefox 10 je bogatejši še za sistema za boljše upravljanje z vtičniki, skrit gumb “naprej” (ta prikaže se le, ko je to smiselno), glajenje robov za pogon WebGL ter grafični vmesnik za programiranje za celozaslonske aplikacije. Novi Firefox v slovenskem jeziku je na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/6dOVk. Preostali operacijski sistemi in svetovni jeziki pa so dosegljivi na naslovu http://goo.gl/2z5to.

Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Prijavi napako v članku