Facebook
11.05.2016 11:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebookova aplikacija Moments končno na voljo tudi pri nas

Uporaba različnih čustvenih simbolov precej olajša izražanje čustev na družbenem omrežju Facebook.
Uporaba različnih čustvenih simbolov precej olajša izražanje čustev na družbenem omrežju Facebook.

Družbeno omrežje se je v zadnjih letih dobro integriralo v vsakdanje življenje povprečnega uporabnika pametnih naprav in interneta. Poleg samega Facebooka se danes pod okriljem podjetja nahajata dve najbolj uporabljani aplikaciji za komunikacijo, Messenger in WhatsApp. Ena izmed ključnih aktivnosti uporabnikov na Facebooku je objavljanje fotografij. Slednje so tako priljubljene, da se je podjetje odločilo za razvoj lastne aplikacije s pomočjo katere bo urejanje in predvsem brskanje po preteklih fotografijah lažje.

Facebook Moments je sicer na trgu že bila prisotna pred slabim letom vendar pa je šele sedaj na voljo uporabnikom v EU. Aplikacijo si lahko naložite na vašo pametno napravo brezplačno. Aplikacija je na voljo tako uporabnikom iOS kot tudi uporabnikom Android OS platforme. Pred pričetkom uporabe je potrebna obvezna prijava s pomočjo katere aplikacija dostopa do vseh vaših fotografij. Na tem mestu se postavi vprašanje zakaj trg in uporabniki potrebujejo še eno aplikacijo s pomočjo katere lahko brskajo in urejajo fotografije. Pri Facebooku za to pripravljajo, po njihovem mnenju, dovolj dobro razlago.

Facebook Moments razvršča fotografije glede na to katere osebe se na fotografiji nahajajo. To pomeni, da so vam na voljo tudi tiste fotografije, ki jih vi niste pozneli. V primeru določene fotografije, ki jo je posnel vaš prijatelj, na kateri Facebook prepozna vaš obraz, se bo fotografija znašla v vaši zbirki. Enako velja za vaše fotografije s katerimi ste posneli prijatelje. Na ta način se s strani vseh udeleženih uporabnikov oblikujejo tako imenovani momenti v času in ravno v ta namen je aplikacija bila vzpostavljena.

V ozadju je, poleg opisanega, seveda tudi boj za prevlado na pomembnem segmentu mobilnih aplikacij, fotografijah. Facebook se, kljub prevzemu podjetja Instagram, še naprej mrzlično bojuje proti Snapchatu, ki je v preteklosti že odklonil prevzemno ponudbo Facebooka. Iz tega razloga poizkušajo razviti produkte, ki bi uporabnike prepričali v manjšo uporabo Snapchata in večjo uporabo Facebookovih produktov. V preteklosti so že poizkusili s popolnimi kloni Snapchata vendar se na trgu niso obnesli. Zdaj je na vrsti poizkus z aplikacijo Moments.


Prijavi napako v članku