Računalništvo, telefonija
22.12.2017 09:45

Deli z drugimi:

Share

Facebook vas bo vedno obvestil, če bo kdo objavil vašo sliko!

Facebook bo številne uporabnike širom sveta obvestil takoj, ko jih bo prepoznal na objavljenih fotografijah.
Facebook bo številne uporabnike širom sveta obvestil takoj, ko jih bo prepoznal na objavljenih fotografijah.

Družbena omrežja so postala nekakšen nadomestek resničnega življenja, kar še posebej drži za trenutno najbolj priljubljeno družabno omrežje na svetu, Facebook. Uporabniki ga večinoma uporabljajo za povezovanje s prijatelji in domačimi ter za prebiranje zanimivih novic. Žal pa se lahko tudi zgodi, da nekdo od naših prijateljev ali znancev objavi fotografijo, ki nas ne prikazuje v najboljši »luči« in bi lahko zaradi nje zašli v resne težave.

Zaradi tega so inženirji podjetja Facebook pripravili novo orodje, ki temelji na tehnologiji prepoznavanja obrazov. Tu gre za podobno tehnologijo, ki predlaga imena prijateljev na objavljeni fotografiji, le da nam bo ta služila kot »opozorilo«, če bo kdo objavil fotografijo brez naše vednosti. Orodje nas bo namreč prepoznalo v objavljeni fotografiji tudi v primeru, ko nas prijatelji ali znanci o tem ne bodo obvestili oziroma nas ne bodo označili. Mi pa bomo imeli možnost, da bomo zahtevali izbris sporne fotografije.

Novo možnost bo podjetje Facebook njihovim uporabnikom ponudilo v uporabo v naslednjih nekaj tednih. Te žal ne bomo deležni uporabniki v Evropi, saj zaradi varstva zasebnosti funkcionalnost prepoznave obrazov na fotografijah ni na voljo. Mogoče se bo to spremenilo v kratkem, ko bodo pri podjetju Facebook ustrezno uredili področje varovanja zasebnosti, ki bo skladna s stroko evropsko zakonodajo na tem področju.


Prijavi napako v članku