Facebook
16.02.2021 07:57
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook razvija Android pametno uro

Facebook razvija Android pametno uro
Facebook razvija Android pametno uro

Facebook še naprej povečuje apetit na področju razvoja lastne strojne opreme, kar potrjujejo tudi najnovejše informacije portala The Information, ki pravijo, da “veliki F” aktivno dela na razvoju lastne pametne ure s športnimi, komunikacijskimi in zdravstvenimi lastnostmi. Glede na to, da je bil Facebook zainteresiran za nakup Fitbita, preden je Google odločno nastopil na sceno, nas informacija o Facebookovi lastni pametni uri ne preseneča.


Prvi model ure bi naj izšel že v letu 2022, leta 2023 pa bi lahko dobili že naslednika. Prva različica ure bi naj bila opremljena z odprtokodnim Androidom, kar pomeni, da Facebook ne bo uporabil tradicionalnega Googlovega Wear OS sistema. Po pisanju portala The Information, Facebook razvija tudi svoj lastni operacijski sistem, kar bi lahko pomenilo, da njegovo prvo pametno uro lahko poganjal lasten sistem.

Fokus uporabniške izkušnje bo na športnih in zdravstvenih lastnostih, ura pa bo po vsej verjetnosti kompatibilna s storitvami in strojno opremo drugih podjetij – najbolj resno se omenja Peleton. Ker gre ravno za Facebook, bo nova naprava omogočala kar nekaj “družabnih” lastnosti, kot na primer spremljanje vadb s prijatelji, pogovarjanje s trenerji in neke vrste “hitro sporočanje”.

The Information med drugim piše tudi že o naslednjih verzijah modelov, ki bi lahko upravljali s Facebookovimi načrtovanimi AR očali. Ta bi naj bila nared leta 2023.

Naj samo spomnimo, da je Facebook leta 2019 prevzel podjetje CTRL-labs, razvijalca zapestnice, ki interpretira možganske signale za upravljanje naprav.


Kljub temu, da o ceni Facebookove pametne ure za zdaj še ne vemo ničesar, vseeno lahko pričakujemo, da bo naprava nekje v rangu ostalih “high-end” merilnikov aktivnosti in pametnih ur. Enako kot velja za vse ostale govorice in špekulacije, tudi v tem primeru ne smemo pričakovati preveč. Kajti lahko se zgodi, da Facebookove pametne ure nikoli ne bomo videli.


Prijavi napako v članku