Računalništvo, telefonija
01.02.2016 06:43
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook prepovedal zasebno prodajo orožja

Facebook je prepovedal vsakršno obliko zasebne prodaje strelnega orožja.
Facebook je prepovedal vsakršno obliko zasebne prodaje strelnega orožja.

Družbena omrežja so vse bolj priljubljena, pri čemer so mnogim v veliko pomoč predvsem pri ohranjanju osebnih, poslovnih in družinskih stikov. Drugi pa priljubljeno platformo uporabljajo za prodajo raznovrstnih stvari, pri čemer pa vse niso ravno v skladu z družbenimi normami. Zaradi tega Facebook aktivno odstranjuje tiste portale, ki prodajajo izdelke, ki lahko škodujejo ljudem.

Za tem, ko je Facebook odstranil profile posameznikov in podjetij, ki so prodajali prepovedane droge in zdravila sumljivega izvora, so tokrat na vrsto prišli zasebni prodajalci orožja. Čeprav priljubljeno družbeno omrežje ni vpleteno v neposredno prodajo orožja, je opravljalo nalogo spletnega foruma, kjer so prodajalci in kupci sklepali posle. Ker Facebook uporablja že 1,6 milijarde uporabnikov, je družbeno omrežje v zelo kratkem času postalo eno največjih trgov za zasebno prodajo strelnega orožja, kar so nekateri posamezniki s pridom izkoriščali za hitro bogatenje.

Ker je pri prodaji strelnega orožja prihajalo tudi do zlorab, se je podjetje Facebook temu odločilo narediti konec. Zasebna prodaja orožja je bila za vedno prepovedana tako na družbenem omrežju Facebook kot na družbeni platformi za deljenje fotografij Instagram.


Prijavi napako v članku