Računalništvo, telefonija
14.02.2020 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook predstavil novo aplikacijo Hobbi

Facebook predstavil novo aplikacijo Hobbi
Facebook predstavil novo aplikacijo Hobbi

Po mnenju piscev novičarskega portala The Information je aplikacija Hobbi videti zelo podobna Pinterestu. Gre za aplikacijo, prek katere uporabniki delijo fotografije ustvarjalnih udejstvovanj, najsi bo to kuhanje, peka, umetnost, ročna dela, fitnes ali izdelki za dom.

Z aplikacijo, ki so jo namenili vsem ljubiteljem prostočasnih dejavnosti, želijo uporabnikom zagotoviti možnost urejanja fotografij in stopenj njihovega ustvarjanja. Trenutno ni namenjena deljenju vsebin na drugih družbenih omrežjih, omogoča pa izdelavo video posnetkov že končanih projektov.

Avtorji aplikacije so del Facebookove skupine za izdelavo testnih storitev elektronske narave, ki so jo ustanovili poleti 2019. Doslej so ustvarili aplikacijo Whale, s katero lahko uporabniki ustvarijo spletne meme, družbeno omrežje Bumb in Aux, aplikacijo za DJ-je. Nobena od njih se ne more pohvaliti s pretiranim uspehom.

Aplikacijo Hobbi so prvič predstavili v Kolumbiji, Belgiji, Španiji in Ukrajini, na ameriških telefonih pa je v trgovini za aplikacije na voljo šele nekaj dni. Pri nas za zdaj še ni na voljo. Deluje le na napravah iPhone, iPad in iPod touch na iOS 11 ali več.

Kdaj, če sploh, bo aplikacija na voljo v samem jedru storitve Facebook, še ni znano, so pa pri tem družbenem gigantu priznali, da tudi sicer pričakujejo več težav pri uvajanju vseh novih aplikacij. Posamezno aplikacijo so pripravljeni takoj ukiniti, če se ne bo izkazala kot zanimiva in uspešna.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934

AGORA d.o.o.

Parmova ulica 53 , 1000 Ljubljana, Tel: 01 280 16 20 / 031 603 396
AGORA d.o.o., podjetje za ustvarjalne komunikacije, je bilo ustanovljeno 21. septembra 1989. Sedež podjetja je na Parmovi 53 v Ljubljani, kjer imajo učilnice za izobraževalno delo ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več