Računalništvo, telefonija
09.10.2018 07:41

Deli z drugimi:

Share

Facebook Lite odslej tudi za iOS!

Novi Facebook Lite je odslej na voljo tudi za mobilne naprave Apple.
Novi Facebook Lite je odslej na voljo tudi za mobilne naprave Apple.

Vse več uporabnikov dostopa do priljubljenega družbenega omrežja Facebook tudi tedaj, ko so na poti, in sicer preko namenske aplikacije, ki je že dalj časa na voljo tako za pametne mobilne telefone kot tablične računalnike Android. Ker pa se na trgu pojavlja vse več cenovno ugodnih mobilnih naprav Android, so se pri podjetju Facebook odločili za posodobitev posebne različice mobilne aplikacije, ki za delovanje ne potrebuje zmogljive strojne opreme ali hitre povezave v svetovni splet. Mobilna aplikacija Facebook Lite za Android brez težav deluje na mobilnikih, ki ne omogočajo hitre povezave v svetovni splet, ki imajo nizko količino sistemskega pomnika in ki se pogosto nahajajo v območjih, kjer je mobilni signal relativno šibak. Aplikacija je za nameček »težka« le en megabajt, tako da jo lahko praktično namestimo na vse mobilne naprave Android na svetu.

Nedavno pa so na svoj račun prišli tudi uporabniki mobilnih naprav, ki poganjajo mobilni operacijski sistem iOS. Tu seveda govorimo o pametnih mobilnih telefonih iPhone, tabličnih računalnikih iPad in večpredstavnostnih predvajalnikih iPod touch. Novi Facebook Lite za iOS je »težak« zgolj pet megabajtov, porabil manj prostora za shranjevanje podatkov in brez težav deluje tudi v mobilnem omrežju 2G. Ta različica aplikacije za dostop do priljubljenega družbenega omrežja Facebook omogoča brskanje in objavljanje fotografij in trenutnega stanja, komunikacijo z drugimi uporabniki in spletnimi mesti, branje novic in celo gledanje videoposnetkov, kar je nedvomno pohvalno.

Aplikacija Facebook Lite za iOS je trenutno na voljo žal za uporabnike Applovih mobilnih naprav, ki so locirani na ozemlju Turčije, na voljo za prenos pa je na spletni povezavi https://itunes.apple.com/tr/app/facebook-lite/id1393838612?mt=8. Kmalu pa naj bi bila novost na voljo za prenos tudi drugod po svetu, po vsej verjetnosti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku