Digitalizacija
01.04.2013 10:39
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook izboljšal ciljano oglaševanje na mobilnih napravah glede na vrsto naprave in tip OS

Facebook je dodal dve novi funkcionalnosti v orodje za izdelavo oglasov in tako izboljšal sam postopek izdelave ter omogočil ciljano oglaševanje glede na vrsto mobilne naprave in tip operacijskega sistema.
Izboljšano orodje za izdelavo oglasov za mobilne naprave
Izboljšano orodje za izdelavo oglasov za mobilne naprave

Pred pol leta je Facebook predstavil novost v oglaševanju na mobilnih napravah, in sicer možnost prikazovanja oglasov za povečevanje namestitev Facebook aplikacij.

Poleg vseh funkcij, ki nam jih prinaša orodje za izdelavo oglasov, so dodali dve novi lastnosti:

  • Izboljšano ciljano oglaševanje glede na vrsto mobilne naprave
  • Enostavnejše in hitrejše izdelovanje oglasov

Facebook se očitno zelo trudi, da bi bila izdelava oglasa čim bolj preprosta in uporabniku prijazna. To je razumljivo, saj je Mark in njegova ekipa pod velikim pritiskom vlagateljev, katerim morajo upravičiti njihov finančni vložek. Eden od načinov je prav ta, da povečajo prihodek iz oglaševanja – tudi na mobilnih napravah, kjer je potenciala še veliko. Po drugi strani pa imajo oglaševalci sedaj priložnost, da Facebook še dodatno izkoristijo v svoj prid. Dober primer je oglas, s katerim želimo povečati namestitev naše Facebook aplikacije na točno določeni mobilni napravi. Poglejmo si kako lahko to storimo.

Kako lahko po novem oglase ciljamo? Možnosti je kar nekaj:

  • Izbor mobilne platforme Android ali iOS (npr. Jelly Bean 4.2 ali pa iOS 6.0)
  • Naprave, ki imajo samo možnost povezovanja preko Wi-Fi, ali vse naprave
  • Izberemo lahko tudi model naprave (npr. iPad, iPhone)

Z novim načinom lahko tako ustvarimo oglas, ki je maksimalno ciljan glede na vrsto naprave, ki jo zahteva naša Facebook aplikacija. S tem pridobimo zlasti na ROI, ki se lahko poveča tudi na 92% v dveh tednih, glede na pričevanje Facebook-a iz njihovih študijev primerov.

Ste že oglaševali na mobilnih napravah znotraj Facebook-a? Prepričani smo, da bo ta novost zelo uporabna za vas. Poskusite.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIMATEAM, Matej žagar s.p.
Za več informacij so vam na voljo pri MIMATEAM, Matej žagar s.p.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIMATEAM, Matej žagar s.p.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku