Facebook
02.10.2012 10:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook javno objavlja vaša zasebna sporočila

Facebook kljub številnim dokazom še vedno zanika napako v programski kodi.
Facebook kljub številnim dokazom še vedno zanika napako v programski kodi.

Facebook se zapleta v mednarodni škandal, iz katerega se bo zelo težko izvlekel brez denarne kazni in odhoda znatnega števila uporabnikov. Priljubljeno družabno omrežje namreč pestijo težave, povezane s pojavljanjem »starih« zasebnih sporočil na časovnicah uporabnikov. Čeprav je prvi mož Facebooka Mark Zuckerberg pred časom ostro zanikal, da gre tu za programsko napako, postaja vse bolj očitno, da je temu tako. Vse več uporabnikov namreč opaža, da se jim na časovnici pojavljajo zasebna sporočila, ki nikoli niso bila javno objavljena na njihovih zidovih.

Programska napaka priljubljenega družabnega omrežja je že marsikaterega uporabnika spravila v nič kaj nezavidljiv položaj. To še posebej velja v primeru, da so si ti z drugimi uporabniki izmenjali »žgečkljiva« sporočila. Ta so namreč sedaj na časovnici na vpogled vsem njihovim prijateljem. Ker pred programsko napako ni varen nihče, vam priporočamo, da preverite, ali so se tudi na vaši časovnici pojavila sporočila, ki bi morala ostati zasebna.

Zaradi samodejne objave zasebnih sporočil na časovnici, Facebook skoraj zagotovo čakajo množične tožbe s strani jeznih uporabnikov. Preden pa programerji priljubljenega družbenega omrežja odkrijejo napako, vam priporočamo, da vsaj enkrat dnevno pregledate vašo časovnico. Če na njej zasledite zasebna sporočila, nemudoma kliknite na ikono za urejanje v zgornjem desnem kotu in izberite možnost “Hide from timeline”.


Prijavi napako v članku