Računalništvo, telefonija
20.06.2014 13:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook in posel: Lahko podjetje uspe preko družabnega omrežja?

Danes je doba socialnih omrežij oziroma bi lahko temu rekli kar doba Facebooka. Gre za eno izmed najbolj razširjenih družabnih omrežij na svetu, ki ga v tem trenutku uporablja več kot 1,15 milijarde uporabnikov po vsem svetu.
Facebook in posel: Lahko podjetje uspe preko družabnega omrežja?
Facebook in posel: Lahko podjetje uspe preko družabnega omrežja?

Ljudje Facebook uporabljajo tako za osebne, kot tudi poslovne namene. Zagotovo pa gre za nepogrešljivo orodje pri gradnji prepoznavnosti ter večanju posla. Družabno omrežje Facebook namreč omogoča številne prednosti pred ostalimi mediji komuniciranja z ljudmi. Poleg vsega zagotavlja ogromno različnih možnosti za samo predstavitev podjetja. Facebook ni namenjen zgolj za oboževalce, marveč lahko z malce iznajdljivosti dobimo veliko število novih, mogoče potencialnih kupcev.

Uporabite Facebook za širjenje posla

Vsekakor je prvi pogoj, da lahko širite svoj posel preko omrežja Facebook, da ustvarite profil podjetja. Z osnovno predstavitvijo boste potencialnim strankam oziroma vašim oboževalcem omogočali, da spremljajo vsako vašo objavo. Na Facebooku lahko brez težav enostavno vodite razne ponudbe, popuste, akcije, nagradne igre in še bi lahko naštevali. S tem, ko ustvarite profil podjetja, dejansko ustvarite novo skupnost, ki jo boste negovali ter skušali povečati v največjem možnem obsegu. Vsekakor družabno omrežje predstavlja enkratno priložnost za vaše podjetje, da na unikaten in precej direkten način komunicira z obstoječimi ali novimi strankami.

Kaj vse lahko počnete preko Facebook poslovnega profila?

  • ustvarjate dogodke

  • obveščate o akcijah

  • objavljate razne objave

  • objavljate slike

  • objavljate posnetke

  • objavljate zapiske

  • zbirate prijavo na e-novice

  • zbirate e-mail naslove

  • ustvarjate razne nagradne igre

  • izvajate ankete

Vse to in še več so možnosti družabnega omrežja Facebook, ki je pravi recept za uspeh za številna svetovna in Slovenska podjetja. Seveda pa se vsak poslovnež pred postavitvijo Facebook profila vpraša ‘Ali ga sploh potrebujemo?’. Odgovor je vedno znova pritrdilen. Ne glede na to, s kakšno dejavnostjo se ukvarjate, Facebook lahko vedno znova ustvari prepoznavnost in omogoča neposreden kontakt s podjetjem vsem uporabnikom Facebooka. Seveda to ne pomeni, da boste vseskozi objavljali nagradne igre in akcije, ampak boste vzpodbujali interakcijo med ljudmi.

Strokovnjaki za Facebook vam bodo priporočali, da se držite nekaj osnovnih pravil, ki veljajo pri Facebook komuniciranju. Prvo pravilo je vsekakor to, da ne smete biti pretirano vsiljivi. Zaradi prave poplave različnih podjetij se lahko zgodi, da bo vaše podjetje le pika na i vsemu, kar lahko privede do slabega glasu. Kasneje je potrebno vedeti, da morate redno komunicirati, uporabljati slikovno gradivo ter biti kratki in jedrnati. Ves čas morate objavljati vsebine, ki spodbujajo viralnost in odzivnost oboževalcev. Vsekakor pa mora biti vsebina prilagojena tako, da bo vaše oboževalce zanimala. Dvosmerna komunikacija je precej zaželena, saj tako oboževalcu dokažete, da spremljate dogajanje in da nimate Facebooka le zaradi prepoznavnosti.

Facebook lahko poveča prepoznavnosti in prodajo

Družabno omrežje Facebook je za posel odlično. Vseeno pa je najbolje, da se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bodo znali svetovati, kako pravilno voditi Facebook profil. Zavedati se je potrebno, da lahko včasih Facebook preseže naša pričakovanja, kar lahko privede do pomanjkanja časa za vzdrževanje profila. V tem primeru je najbolje, da celotno zadevo prepustite strokovnjakom, ki bodo vaš Facebook profil vodili profesionalno ter kakovostno. Tako boste v najboljši možni meri vsak dan znova razveseljevali vaše oboževalce z raznimi objavami in Facebook akcijami.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku