Triki in nasveti
16.04.2013 09:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook Home neuradno na voljo za večino naprav Android

Programer s psevdonimom »theos0o« je poskrbel, da je mobilna aplikacija Facebook Home neuradno na voljo za bogato paleto pametnih mobilnih telefonov Android. Namestitev izjemno uporabne mobilne aplikacije ni pretirano zapletena in za to opravilo ne potrebujemo upravljavskih (root) pravic.
Mobilno aplikacijo Facebook Home lahko sedaj namestimo na bogato paleto pametnih mobilnih telefonov Android!
Mobilno aplikacijo Facebook Home lahko sedaj namestimo na bogato paleto pametnih mobilnih telefonov Android!

Podjetje Facebook je pred kratkim najavilo razpoložljivost težko pričakovane mobilne aplikacije Facebook Home preko spletnega portala Google Play (http://goo.gl/sXIw1). Ker je novost zaenkrat na voljo le uporabnikom, ki razpolagajo s pametnimi mobilnimi telefoni HTC One, One X in First ter Samsung Galaxy S3 in Note 2, se je programer s psevdonimom »theos0o« odločili, da jo »predela« in jo s tem naredi dostopno širšemu krogu uporabnikov pametnih mobilnih telefonov Android. Mobilno aplikacijo Facebook Home je programer zapakiral v namestitveni datoteki, ki sta na voljo na spletni povezavi http://d-h.st/qOz in http://d-h.st/8jn.

Postopek namestitve programa Facebook Home na mobilno napravo Android ni pretirano zapleten in za to opravilo ne potrebujemo upravljavskih (root) pravic. Slednje bomo potrebovali zgolj v primeru, da je bila aplikacija Facebook na naši mobilni napravi že prednameščena s strani proizvajalca. Postopek namestitve poteka tako, da najprej na osebni računalnik shranimo datoteki, ki sta na voljo za prenos na naslovih http://d-h.st/qOz in http://d-h.st/8jn. Prenesene datoteke »razpakiramo« in jih prekopiramo na pomnilnik pametnega mobilnega telefona Android.

Na mobilni napravi Android najprej poiščemo in namestimo datoteko com.facebook.katana.apk ter nato še datoteki com.facebook.home.apk in com.facebook.orca.apk. V zadnjem koraku Facebook Home aktiviramo preko nastavitev v aplikaciji sami. V primeru težav, pa bo potrebno napravo Android ponovno zagnati v obnovitvenem načinu in izbrisati predpomnilnik »dalvik«.

Ob namestitvi aplikacije Facebook Home boste kakopak pridobili možnost, da v realnem času spremljate posodobitve profilov prijateljev in znancev kar na začetnem zaslonu pametnega mobilnega telefona Android (http://goo.gl/53VGO). Obvestila se vam bodo prikazovala v obliki miniaturnih kartic, pri čemer bo Facebook na osnovi naprednega algoritma sam »določil«, katera so za vas pomembna in katera ne.


Prijavi napako v članku