Facebook
22.04.2014 15:16
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo tržil vašo lokacijo

Nov način, kako zaslužiti z osebnimi podatki uporabnikov
Facebook bo tržil vašo lokacijo
Facebook bo tržil vašo lokacijo

Nearby Friends, kot se imenuje nova pridobitev družbenega omrežja, omogoča pregled nad tem, kdo se nahaja v vaši neposredni bližini. Obvesti vas in tudi vaše prijatelje, da se nahajate blizu drug drugega.

Pri tem gre za enostavno sporočanje lokacije in povezavo med vami in vašimi prijatelji. Glede na to, da je lokacija lahko izjemno oseben podatek, deluje Nearby Friends na podlagi recipročnosti. Videli boste lahko samo tiste osebe, ki ste jim tudi vi dovolili, da vas vidijo. Prav tako je funkcija omejena samo na osebe, starejše od 18 let.

Za vsem tem je seveda tudi poslovni interes. Lokacija je ena izmed ključnih informacij za oglaševalce, ki bi si želeli pritegniti stranke v svoje prodajne prostore. Tako Facebook kot tudi Google razvijata poslovni model oglaševanja glede na oddaljenost posameznikov od lokacije podjetja. Pri Facebooku so potrdili, da je dolgoročni interes podjetja uporabiti funkcijo kot nov način prodaje oglaševalskega prostora.

V tem trenutku se podatki še ne zbirajo v namen prikaza relevantnih oglasov glede na vašo lokacijo, vendar je Nearby Friends šele v začetni fazi uvajanja na trg. Zaenkrat jo bodo lahko uporabljali zgolj uporabniki v ZDA.


Prijavi napako v članku