Tiskalniki in skenerji
Poslovne rešitve
27.06.2022 11:28

Deli z drugimi:

Share

FabWeaver A530: industrijski FFF 3D tiskalnik po dostopni ceni

V tem mesecu je na trg prišel nov industrijski 3D tiskalnik fabWeaver A530, ki deluje po principu odlaganja pretaljenega filamenta (FFF).

Tiskalnik je zasnovan tako, da je izredno zanesljiv, natančen in enostaven za uporabo. Izredno kakovost 3D natisnjenih izdelkov poleg ogrevane podlage zagotavlja ogrevana komora, ki omogoča temperaturo komore do 75°C, kar preprečuje upogibanje izdelka zaradi temperaturnih razlik. Za zanesljivo delovanje skrbi zaprto-zančno krmiljenje koračnih motorjev za vse osi, kar preprečuje napake med tiskanjem. Tiskalnik ima tudi funkcijo, ki omogoča nadaljevanje 3D tiska v primeru začasne izgube električnega toka in tako prepreči izgubo večurnega dela 3D tiskalnika.

Veliko delovno območje in enostavno upravljanje

Odlikuje ga veliko delovno območje, saj omogoča izdelavo izdelkov v velikosti 310 x 310 x 310 mm. Hitrost tiskanja 200 mm/s uporabnikom omogoča, da hitro pridejo do želenega fizičnega 3D modela.

7-palčni zaslon na dotik omogoča enostavno upravljanje in vzdrževanje, saj ima vse menije grafično razdelane, zato lahko zelo hitro osvojimo znanje za upravljanje 3D tiskalnika. V enem dnevu se ga brez težav naučite uporabljati, tudi če prej s 3D tiskalnikom niste nikoli bili v stiku. Vključeni programski opremi Weaver3 Studio in Weaver3 Cloud omogočata nemoten delovni proces kjerkoli, kar olajša daljinsko upravljanje in možnost oddaljene priprave 3D modela za tisk.

Weaver3 Studio vključuje pretvornik iz CAD solid modelov v STL modele za neposredno izdelavo 3D printa iz CAD modela. Weaver3 Cloud pa omogoča preprosto in intuitivno upravljanje vaših delovnih nalog 3D tiskanja praktično od koder koli.

Prilagojen za ABS, ASA in PLA

3D tiskalnik omogoča tiskanje različnih materialov, predvsem pa je prilagojen za ABS, ASA in PLA. FabWeaver ponuja svoje filamente, dobavljive skupaj s čipom, ki tiskalniku sporoča, za kateri material gre in koliko ga je na kolutu. Tiskalnik sicer podpira tudi uporabo filamentov drugih proizvajalcev. Skupaj s tiskalnikom lahko naročite enoto smartStation za avtomatsko podajanje filamentov, ki omogoča neprekinjeno 3D tiskanje na tiskalniku A530. SartStation™ zagotavlja največjo produktivnost. Sistem sprejme največ 4 kolute. Ko zmanjka filamenta na enem kolutu, sistem za nadaljevanje tiska začne avtomatsko uporabljati material iz drugega koluta.

Primeren tudi za manjša podjetja

3D tiskalnik v podjetjih omogoča hitro potrditev koncepta (POC), potrditev oblike oziroma dizajna in tudi izdelavo končnih izdelkov. Prototip imamo lahko že v nekaj urah v roki, tako pa ga lažje evalviramo in dodatno izboljšamo.

3D tiskalnik A530 je primeren za vsako pisarniško okolje, omogoča pa industrijsko raven izdelave prototipov in končnih izdelkov. Kljub izrednim lastnostim industrijskega 3D tiskalnika je dobavljiv po dostopni ceni, zato je primeren tudi za manjša podjetja.

Za več informacij se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več