Programska oprema
15.02.2006 09:52

Deli z drugimi:

Share

F-Secure uspešno

Finsko podjetje F-Secure, proizvajalec varnostnih rešitev za računalnike, je leto 2005 zaključilo uspešno, saj je že deseto zaporedno četrtletje rastlo hitreje od konkurenčnih podjetij, ki kotirajo na borzi. Največjo rast prodaje so dosegli pri rešitvah za domače uporabnike in ponudnike storitev. Dodatno so zaposlili 119 strokovnjakov, večinoma na sedežu podjetja na Finskem. Več kot 64% prihodkov so ustvarili izven nordijskih držav.

V letu 2005 je podjetje F-Secure predstavilo več novosti. Poleg predstavitev novih produktov so pričeli uvajati tudi nove poslovne modele, namenjene ponudnikom internetnega dostopa, ponudnikom informacijskih storitev in operaterjem mobilnih omrežij.

Podjetjem so ponudili novo rešitev F-Secure Messaging Security Gateway. Gre za samostojno napravo, ki se jo priključi v omrežje in skrbi za varno izmenjavo podatkov. Jeseni so kupili podjetje Rommon Ltd in s tem pridobili rešitev F-Secure Network Control, ki omogoča odkrivanje nezaželenega prometa v omrežjih in samodejno poskrbi za omejevanje okuženih računalnikov.

Direktor podjetja F-Secure Risto Siilasmaa je povedal: “Glavni cilj v letu 2005 je bil rasti hitreje od konkurence na področju protivirusnih rešitev, kar nam je z 44% rastjo tudi uspelo. Uspeli smo obdržati status vodilnega podjetja za ponujanje varnostnih rešitev v obliki storitev, tako da naše rešitve ponuja že 70 ponudnikov storitev.”

Podjetje posebno pozornost posveča tudi razvoju prodajnih poti. Za prihodnje načrtujejo rast prodaje tudi v severni Ameriki in Aziji. Rast prodaje pričakujejo tudi na področju zaščit za mobilne telefone, predvsem v sodelovanju z operaterji mobilnih omrežij in mobilnih telefonov, kot je naprimer Nokia, s katero že sedaj uspešno sodelujejo.


Prijavi napako v članku