Programska oprema
07.03.2008 08:12
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

F-Secure predstavil novo storitev za majhna in srednje velika podjetja

Finsko podjetje za računalniško varnost F-Secure, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje Amis, je predstavilo novo varnostno storitev za podjetja – Protection Service for Business. Storitev je namenjena majhnim in srednje velikim podjetjem. Storitev bo na voljo tudi slovenskim podjetjem, pripravljena je programska oprema v slovenskem jeziku.

Mnoga majhna in srednje velika podjetja imajo težave z zaščito svojih računalnikov, saj so internetne grožnje in škodljivi programi iz dneva v dan bolj zapleteni. Stroški zaščit in vzdrževanja le-teh se povečujejo, poleg tega mnoga majhna podjetja nimajo lastnega strokovnega kadra.

Storitev F-Secure Protection Service for Business (PSB) rešuje te težave. Za delovanje storitve skrbijo certificiranji partnerji, upravljanje pa je možno tudi preko spletnega vmesnika. PSB omogoča celovito in samodejno zaščito, ki se sproti nadgrajuje in uporabnike ščiti pred internetnimi grožnjami, tudi ko so le-ti s prenosnim računalnikom na terenu oziroma izven podjetja.

Juha Ollila, direktor oddelka za varnostne storitve pri podjetju F-Secure, je povedal: “F-Secure z novo rešitvijo omogoča učinkovito in cenovno ugodno zaščito. Majhna in srednje velika podjetja lahko sedaj svoj čas porabijo za delo, medtem ko za varnostne rešitve skrbijo strokovno usposobljeni partnerji.”

F-Secure PSB kot priložnost za prodajalce IT storitev
Zagon storitve F-Secure PSB predstavlja tudi izjemno priložnost za prodajalce IT storitev, ki ponujajo varnostne storitve majhnim in srednje velikim podjetjem. Preko enotnega spletnega vmesnika lahko nadzirajo delovanje varnostnih rešitev pri svojih strankah. Poleg storitev podjetja F-Secure lahko svojim strankam omogočijo uporabo dodatnih storitev.

F-Secure PSB – celovita rešitev
F-Secure PSB vsebuje zaščito namiznih in prenosnih računalnikov ter podatkovnih strežnikov pred računalniškimi virusi, vohunskimi programi in drugimi škodljivimi programi. Omogoča samodejno nadgrajevanje baz s podatki za odkrivanje škodljivih programov, nadgradnje programov in nadzor delovanja. Možno je spremljati stanje računalnikov, ki se nahajajo v pisarni in na terenu.

Preko spletne strani je možno vnaprej pripraviti uporabniške profile glede na zahteve in želje uporabnikov. Tako ni potrebno vsaki stranki posebej nameščati nadzornih strežnikov, saj je spletna nadzorna stran dostopna povsod, kjer je na voljo internetna povezava.

Rešitev vsebuje tudi požarni zid, program za preprečevanje vdorov, nadzor aplikacij, zaščito pred bodočimi grožnjami F-Secure DeepGuard, ter zaščito pred skritimi programi (“rootkit-i”). Vgrajena je tudi zaščita pred neželeno elektronsko pošto.

Na voljo tudi v slovenskem jeziku
F-Secure PSB je na voljo v kar 25 jezikih, kar je največje število podprtih jezikov v zgodovini podjetja F-Secure. Rešitev je v celoti prevedena v slovenski jezik.

Priložnost tudi za slovenska IT podjetja
Zaradi strukture velikosti podjetij v Sloveniji je rešitev zelo zanimiva tudi za slovenska podjetja, tako za uporabnike, kot tudi za ponudnike storitev. Uporabljajo jo lahko uporabniki, ki nimajo lastnih strežnikov, ponudniki storitev pa jo enostavno vključijo med storitve, ki jih ponujajo.


Prijavi napako v članku