Računalništvo, telefonija
16.11.2018 15:02
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Evidentiranje delovnega časa v osnovnih in srednjih šolah

Evidentiranje delovnega časa v osnovnih in srednjih šolah
Evidentiranje delovnega časa v osnovnih in srednjih šolah

Z začetkom šolskega leta 2018/2019 se začenjajo uporabljati določbe o evidentiranju delovnega časa v osnovnih in srednjih šolah. Mnogi se sprašujejo, ali je evidentiranje sploh potrebno. Odgovor je pritrdilen v primeru, da se uporablja sistem, ki omogoča fleksibilnost in prilagoditev na sistem dela v šolstvu. Z letom 2018 smo uvedli številne novosti, ki prav na področju nove uredbe učinkovito zmanjšajo ali celo popolnoma odpravijo dodatno administracijo. Ne glede na dejstvo, da je evidenca delovnega časa na začetku nezaželena, se v praksi izkaže, da jo kasneje zaposleni z odobritvijo sprejemajo. Seveda je vse odvisno od sistema, ki se uporablja in pa seveda od pravil, ki so postavljena.

Šolstvo pri tem ni nobena izjema in tudi pravila, ki v teh ustanovah veljajo, se dajo uspešno in enostavno prenesti v sistem evidence in spremljanja delovnega časa. V primeru, da je sistem povezan še s potnimi nalogi in dovolilnicami, pa predstavlja zaokrožen učinkovit sistem, ki ima številne prednosti. Za elektronske najave odsotnosti in službena potovanja je potreben samo en klik. Elektronsko podpisovanje prispeva k minimalni uporabi papirja. Zadnja najbolj »zelena« novost je avtomatsko arhiviranje mesečnih podatkov in evidenc.

Izkušnje s sistemom eTM imamo na različnih osnovnih šolah, gimnazijah in izobraževalnih ustanovah. Posebej za sistem šol, kjer se delovni čas deli na obvezno prisotnost in pripravo doma, smo razvili dodaten modul za evidentiranje delovnega časa. Dejstvo, da vse storitve tečejo v oblaku, predstavlja številne prednosti. Izbirate lahko med različnimi načini registracije:

– Prijavna konzola http://www.e-tm.si/Registracija%20%C4%8Dasa/Tablice

– Mobile http://www.e-tm.si/Registracija%20%C4%8Dasa/Mobile%20Konzola

– Android naprave http://www.e-tm.si/Registracija%20%C4%8Dasa/Android

– Računalnik http://www.e-tm.si/Registracija%20%C4%8Dasa/Web%20Konzola

– SMS http://www.e-tm.si/eTM_data/dokumenti/eTM-SMS.pdf

Prijavno konzolo je možno kombinirati tudi z odpiranjem vrat. Vsi našteti sistemi se lahko med sabo kombinirajo, odvisno od potreb. Cilj vsakega sistema registracije časa je prenos podatkov v sistem obračuna osebnih dohodkov. Sistem eTM zagotavlja konektorje v vse bolj razširjenih sistemih za obračun plač, trenutno jih je 12. Rešitev omogoča vse funkcionalnosti klasičnih registratorjev časa, dodatno pa omogoča spremljanje po opravljenih delih, opravilih, lokacijah, delovnih nalogih ter še mnogo več.

Sistem eTM živi in raste s potrebami naših strank. Sistem je v petih letih delovanja pridobil veliko uporabnih funkcionalnosti, se je pa v teh letih nabralo tudi preko 12000 zadovoljnih uporabnikov.

Več o informacij na spletni strani www.e-tm.si ali (02 300 03 60).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri BIROMATIK NT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

BiromatikNT logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BIROMATIK NT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku