Programska oprema
01.02.2006 08:11

Deli z drugimi:

Share

eTrust Internet Security Suite

Podjetje CA objavilo, da je na voljo njihova zbirka eTrust Internet Security Suite, zadnja izdaja celovite rešitve internetne varnosti za domače uporabnike. Z enotno namestitvijo zagotavlja Internet Security Suite r2 vso zaščito in varuje uporabnike pred mnogimi grožnjami v spletu, ki jih sprožajo hekerji, virusi, tatovi identitet, vohunsko programje in nezaželena pošta. Zbirka eTrust Internet Security Suite združuje vrhunsko tehnologijo, enostavno za uporabo, s prednastavitvami in samodejnim posodabljanjem, ki razpršijo dvome o varnosti računalnikov.

“Spletne grožnje ne ogrožajo samo varnosti in podatkov, ampak zmanjšujejo tudi zmogljivost osebnih računalnikov,” je dejal David Luft, podpredsednik za razvoj izdelkov pri podjetju CA. “S to izdajo zbirke eTrust Internet Security Suite smo izboljšali tehnologijo proti nezaželeni pošti in združili vse najboljše varnostne izdelke, da smo ustvarili, po našem mnenju, najboljše orodje na trgu za zaščito računalnika, osebnih podatkov in, kar je najpomembnejše, družin pred resnimi spletnimi grožnjami.”

Podjetje CA je objavilo tudi, da je na voljo najnovejša različica eTrust Anti-Spam r4, ki zagotavlja dodatno zaščito pred zavajajočo e-pošto in e-poštnimi prevarami. Napadi z zavajajočo e-pošto so bili narejeni za krajo kreditnih kartic in podatkov o bankah, ki jih uporabljajo spletni uporabniki, tako da uporabnike usmerjajo na ponarejena spletna mesta, ki so videti kot e-trgovina, javna razprodaja ali finančna mesta. Po nedavni raziskavi o spletni varnosti, ki sta jo izvedla podjetje AOL in združenje National Cyber Security Alliance, doletijo napadi z zavajajočo e-pošto mesečno približno vsakega četrtega Američana (23 %), več kot dve tretjini uporabnikov (70%), ki prejmejo tako e-pošto, pa je prepričanih, da prihaja od zakonitih podjetij. Raziskava je pokazala tudi, da 81% domačih računalnikov nima vsaj ene od treh ključnih zaščit – posodobljenega protivirusnega programa, zaščite pred vohunsko programsko opremo ali pravilno nastavljenega požarnega zidu.


Prijavi napako v članku