Programska in razvojna orodja
Poslovne rešitve
Varnost
03.05.2022 15:43

Deli z drugimi:

Share

ESET dodal nove sloje zaščite za obrambo organizacij pred kibernetskimi napadi

Posebna prednost nove različice poslovne kibernetske varnosti ESET je vključitev storitve ESET Inspect Cloud za napredno odkrivanje in odziv na kibernetska tveganja v osrednjo nadzorno ploščo v oblaku ESET Protect Cloud.
Posebna prednost nove različice poslovne kibernetske varnosti ESET je vključitev storitve ESET Inspect Cloud za napredno odkrivanje in odziv na kibernetska tveganja v osrednjo nadzorno ploščo v oblaku ESET Protect Cloud.

Vodilni evropski ponudnik kibernetskih varnostnih rešitev ESET je ponudil nove varnostne in poslovne storitve, ki organizacijam vseh velikosti preprečujejo nastanek škode zaradi kiberenetskega kriminala v njihovih računalniških omrežjih.

  • Napredno odkrivanje in odzivanje na varnostne grožnje XDR v oblaku ESET Inspect Cloud.
  • Enostavnejša uporaba zmožnosti XDR v povezavi z osrednjim varnostnim nadzornim sistemom v oblaku ESET Protect Cloud.
  • Nove storitve za upravljano odkrivanje in odzivanje na grožnje v sklopu poslovnih storitev ESET Professional Servicesv v ESET-ovem evropskem varnostno-operativnem centru.
  • Nova varnostna programska oprema ESET Endpoint Antivirus za najnovejšo generacijo Applovih produktov s čipovjem M1.

Podjetje ESET je svoje vodilne poslovne rešitve ESET Protect dodatno okrepil z oblačno zaščito pred še nikoli videnimi grožnjami. ESET že več kot 30 let vlaga v razvoj inovativnih tehnologij za večplastno zaščito pred vdori in zlorabo komunikacijskih omrežij in končnih točk. Tako je organizacijam, ki potrebujejo obrambo pred najbolj trdovratnimi in nepredvidljivimi napadi, ponudil novo storitev ESET Inspect Cloud, ki združuje napredne zmožnosti za odkrivanje in odzivanje na varnostne grožnje XDR ter poenostavlja obvladovanje večslojne kibernetske varnosti v poslovnih računalniških omrežjih.

»Majhna ali velika, nobena moderna organizacija ne more preživeti brez hitrega in učinkovitega odziva v primeru vdora v IT sisteme,« je dejala Petra Veber, direktorica operacij v podjetju Si splet (ESET Slovenija). »ESET je ena od gonilnih sil napredka, ki temelji na razvoju digitalnih tehnologij. Naš cilj je zagotavljanje digitalne varnosti, ki podjetjem in organizacijam omogoča varno in gladko delovanje sistemov. Tehnologije ESET Protect so najbolj enostaven in hkrati zmogljiv in učinkovit mehanizem za zaščito, zaznavo in hitro odzivnost na grožnje v obsežnem kibernetskem okolju vse bolj digitaliziranih organizacij.«

Glavni cilj dodatnih izboljšav zaščite ESET Protect je pomoč IT-organizacijam pri okrepitvi obvladovanja varnostnih tveganj v njihovem poslovnem informacijskem okolju. Prva novost je sistem samodejnega posodabljanja, ki zagotavlja, da so varnostni agenti na končnih točkah vedno pripravljeni na zadnje zaznane incidente, in to brez kakršnih koli posegov IT-osebja. Druga novost je vključitev storitve ESET Inspect Cloud za napredno odkrivanje in odziv na kibernetska tveganja v osrednjo nadzorno ploščo ESET Protect Cloud. Da lahko organizacije na enem mestu resnično obvladujejo vse vidike zaščite, je ESET Protect Cloud okrepljen še z nadzorno ploščo za ESET LiveGuard Advanced – peskovnik v oblaku, ki analizira sumljive datoteke iz končnih točk in zaznava nove, še nikoli odkrite grožnje.

»Z mnogimi posodobitvami, novostmi in izboljšavami ESET-ovega nabora kibernetske zaščite je organizacijam sedaj na voljo zaokrožen varnostni sistem, ki preprečuje vnos zlonamerne kode v njihovo poslovno računalniško omrežje. Takoj, ko je grožnja zaznana, se varnostni sistemi odzovejo in obvestijo uporabnike, pri čemer so o novi grožnji takoj obveščeni vsi sistemi po vsem svetu, ki so zaščiteni z ESET-ovimi produkti,« je še dodala Petra Veber.

Nova je tudi funkcija spremljanja uporabe spletnih strani preko nadzorne plošče ESET Protect Cloud, ki IT-oddelkom omogoča urejanje dostopa zaposlenih do spletnih strani, kar lahko upravljajo celo iz mobilnih naprav s sistemom Android. Z uporabo vgrajenih kategorij in poljubnih pravil lahko blokirajo, omogočajo ali pa opozorijo zaposlene o zlonamernih URL-jih oziroma povezavah, ki vodijo do škodljivih vsebin.

Za boljšo zaščito podjetij v času dela na daljavo je modul za zaščito končnih točk ESET Endpoint Security  bogatejši za zaščito pred napadi s surovo silo, s katerimi hočejo hekerji vstopiti v računalniške sisteme s preizkušanjem gesel.

Za uporabnike sistemov MAC so izdali novo različico protivirusnega programa ESET Endpoint Antivirus, zgrajenega z novo arhitekturo mikro storitev, s katero so zamenjali monolitno zgradbo. Rezultat nove arhitekture je izboljšana večslojna zasnova, ki omogoča hitrejše preiskovanje sistema. Poleg tega je veliko bolj stabilna, saj se lahko neuspešno zagnani deli varnostnega programa znova zaženejo samodejno, namesto, da bi povzročili sesutje celotnega sistema. Ponaša se še z boljšo varnostno izolacijo, kar omogoča da se lahko posamezni deli sistema zaženejo tudi brez polnega dostopa uporabnikov. ESET Endpoint Antivirus podpira Applove naprave s čipovjem M1 in Intel.

V ESET-u, ki že zagotavlja varnostne rešitve za vsa najbolj uporabljana informacijska okolja, kot so Windows, OS X ter Linux,  pa so napovedali tudi podporo za prihajajoče sisteme z arhitekturo ARM64.

Za podjetja brez strokovnega znanja ali z omejenimi človeškimi viri v IT-ekipi so na voljo varnostne storitve ESET Professional Services, v okviru katerih ESET-ovi strokovnjaki v evropskem varnostno operativnem centru izvajajo diagnosticiranje in reševanje izzivov informacijske varnosti. Gre za tako imenovane storitve upravljanega odkrivanja in odzivanja na grožnje, s katerimi organizacije ne glede na velikost in dejavnost na najbolj učinkovit način vzpostavijo sodobno kibernetsko zaščito, ki pravočasno in s pravimi rešitvami odgovarja na izzive rastočih tveganj v kibernetskem poslovnem okolju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
ESET antivirus kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SI SPLET d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SI SPLET d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SI SPLET d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več