Tiskalniki in skenerji
28.09.2021 16:55

Deli z drugimi:

Share

Epson je naznanil prelomnico na področju izdelave fotografij

SureLab SL-D1000 ponuja vrhunsko prilagodljivost in produktivnost.

Za fotografske studie, ki želijo povečati svoj prihodek od fotografskih izdelkov z dodano vrednostjo, je Epson predstavil model SureLab SL-D1000.

SL-D1000 ima številne nove, okolju prijazne lastnosti in izboljšave v primerjavi s predhodnikom SL-D800. Njegova glavna lastnost je vpeljava obojestranskega tiskanja. To ponudnikom omogoča, da razširijo svojo ponudbo s preproste izdelave fotografij na izdelavo izdelkov z visoko vrednostjo, kot so personalizirane fotoknjige, koledarji in kartice – to področje trga je vedno bolj priljubljeno in beleži visoko povpraševanje. Ker izdelava teh izdelkov poteka na kraju samem, fotografski studii in kopirnice ohranijo nadzor in hkrati ves ustvarjeni prihodek.

Produktivnost se je izboljšala, saj se je povišala hitrost tiskanja (natisi na uro in izdelava prvega natisa), z izbirnim obojestranskim podajalnikom za samodejno obojestransko tiskanje (predal za 100 listov velikosti A4) na modelu SL-D1000A ter dodatno podporo za zvitke pa je mogoče z lahkoto doseči tudi večji obseg tiskanja. Življenjska doba tiskalnika se je podvojila na 400.000 natisov fotografij velikosti 10 x 15 cm.

Kartuše so zamenjale Epsonove vrečke s črnilom z integriranim kompletom črnil, ki zagotavljajo 25 % več črnila kot model SL-D800. To pomeni manj pogoste menjave črnila in s tem tudi manj posredovanja uporabnika. Količina odpadnega materiala je pri kompletih črnil manjša kot pri kartušah, zaradi česar je ravnanje z odpadki na kraju samem poenostavljeno.

Izboljšan ogrevalni sistem omogoča opazno tišje tiskanje in obenem zmanjša porabo energije. S hitrejšim tiskanjem se poraba energije za vsak posamezni natis še dodatno zmanjša.

Povezljivost je zdaj še bolj razširjena, saj poleg povezljivosti z USB vključuje tudi povezljivost z omrežji LAN in Wi-Fi, kar povečuje prilagodljivost lokacije tiskalnika.

Nove oblikovne lastnosti vključujejo tudi vgrajen izhodni pladenj in zaslon LCD za lažje upravljanje tiskalniških opravil. Vse to je na voljo v 16 % manjši in 24 % lažji osnovni enoti v primerjavi z modelom SL-D800. Tiskalnik je tako lažje prevažati, zato je še zlasti primeren za podjetja, ki stremijo k prilagodljivi lokaciji tiskanja, obenem pa je mogoče kapitalno naložbo optimizirati glede na velikost proizvodnega obrata in obseg tiskanja.

S podporo Epsonove platforme Cloud Solution PORT lahko stranke dosežejo večji nadzor tiskanja, saj lahko do podatkov o tiskanju dostopajo tudi na daljavo ali iz lokalnega okolja prek osebnega računalnika ali pametnih naprav. Ob predstavitvi bodo mobilne aplikacije na voljo tako za trgovce kot tudi za končne uporabnike in bodo strankam omogočale preprosto tiskanje fotografij z mobilnih telefonov kar v trgovini.

Michaela Stolle, produktna vodja za profesionalno fotografijo v podjetju Epson Europe, je povedala: „Več kot očitno je, zakaj model SLD1000 označujemo za prelomnico na trgu izdelave fotografij. Vse lastnosti so bile od začetka do konca razvite na novo in zasnovane za izboljšanje produktivnosti in zagotavljanje največje prilagodljivosti za naše stranke. Trgovci in kopirnice doživljajo težavne čase, zato jim ponujamo možnost ustvariti več prihodkov na rastočem področju znotraj panoge s pomočjo prilagodljive rešitve, ki jim bo omogočila, da brez težav izvajajo različna opravila na več tiskalnikih v času sezonskega povečanja povpraševanja. ”

Glavne lastnosti:

 • Obojestransko tiskanje poleg standardnega 65-metrskega enostranskega zvitka
 • Predal za 100 listov velikosti A4 za samodejno obojestransko tiskanje pri modelu SL-D1000A (izbirno pri modelu SL-D1000)
 • Majhne mere in nizka teža
 • Povezljivost WiFi in LAN poleg USB
 • Vrečke s črnilom z integriranim kompletom črnil – 25 % večja kapaciteta črnila
 • Zaslon LCD
 • Podvojena življenjska doba tiskalnika1
 • Višje hitrosti tiskanja (385 strani na uro 15 x 10 cm)*
 • Vgrajen izhodni pladenj
 • Nov ogrevalni sistem
 • Epson Cloud Solution PORT

Več o podjetju Epson na spletni strani global.epson.com.

Vas zanima več iz te teme?
Epson tiskalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več