Industrija
Digitalizacija
Poslovne rešitve
30.07.2022 12:14

Deli z drugimi:

Share

Epson roboti SCARA in nova programska oprema za robotiko

Dva Epsonova nova robota GX SCARA in intuitivni programski rešitvi RC+ Express in OPC UA za robotiko bodo predstavljeni na sejmu automatica 2022 (ta bo na sejmišču Messe München od 21. do 24. Junija; Epsonov razstavni proctor ima oznako B5.319).
Foto: Epson
Foto: Epson

Epson, vodilni svetovni proizvajalec robotov SCARA, bo na sejmu automatica 2022 predstavil svojo novo serijo robotov GX-SCARA, s čimer bo razširil svojo ponudbo izjemno kompaktnih modelov, ki so vodilni na trgu in so zasnovani za hitrost in natančnost dela. Nova serija GX4 je na voljo z robotskimi rokami dolžin 250, 300 in 350 mm z nosilnostjo do 4 kg, medtem ko serija GX8 ponuja nosilnost do 8 kg in je opremljena z robotskimi rokami dolžin 450, 550 in 650 mm.

Za seriji SCARA GX4 in SCARA GX8 je značilna edinstvena zasnova robotske roke izjemne moči, ki pri delu ustvarja zelo nizke vibracije in omogoča gladke gibe ob premikanju in zaustavitev pri vseh hitrostih.

S temi novimi roboti Epson širi svojo ponudbo hitrih in natančnih robotov SCARA ter svojim strankam zagotavlja optimalne rešitve za aplikacije v vseh panogah. Obiskovalci Epsonovega razstavnega prostora na sejmu automatica si bodo lahko ogledali predstavitev zmogljivosti vsakega od teh modelov robotov in primere različnih načinov rabe.

Od novosti na razstavnem prostoru velja izpostaviti tudi novi različici Epsonovih delovnih strežnikov IF240 in IF530, ki imata vgrajene tudi funkcije prečiščevanja. Podjetje bo predstavila tudi novo krmilno programsko opremo RC+, ki bo podpirala specifikacije OPC UA in integrirala funkcionalnost industrije 4.0, kot je prediktivno vzdrževanje za Epsonove robotske sisteme.

Epsonu se bo na sejmu automatica pridružil partner MiniTec, ki bo poskrbel za predstavitev sistemov sodelovalne avtomatizacije, ki uporabljajo rešitev SCARAFLEX.

Volker Spanier, vodja oddelka proizvodnih rešitev v Epson EMEAR, pojasnjuje: »Zelo se veselimo sejma automatica. To je naša prva priložnost po dolgem času, da se ponovno srečamo s strankami iz oči v oči. Poleg naših novih robotov GX bomo prikazali številne druge inovativne rešitve, ki bodo strankam omogočile učinkovitejšo in stroškovno učinkovitejšo postavitev in upravljanje proizvodnih zmogljivosti.«

Roboti Epson GX4 in GX8

Epsonov novi robot SCARA je zasnovan za povečanje produktivnosti, hitrosti in natančnosti v ozkih prostorih in je idealen za uporabo v številnih panogah, obvlada od sestavljanja avtomobilskih delov do razdeljevanja in podajanja predmetov. Ker je veliko nalog zlaganja mogoče opraviti samo z roko, obrnjeno v eno smer, je serija GX4 zasnovana z roko, ukrivljeno v levo ali desno. Nove robote bodo obiskovalci sejma lahko videli v akciji kot del predstavitve, kjer roboti tekmujejo v različnih avtomatiziranih nalogah, vključno s simulacijo funkcije ure, ki uporablja robota GX4 z ukrivljeno roko in robota GX8 za hitra dviganja in spuščanja.

Nova različica programske opreme RC+ za krmiljenje robotov

Sodobna industrijska avtomatizacija zahteva prožne in prilagodljive robotske aplikacije, vendar sta programiranje in reprogramiranje sistemov lahko dolgotrajni nalogi, ki zahtevata veliko virov. Epson te izzive naslavlja z novo različico programske opreme Epson RC+, ki ima nov, za uporabo enostaven grafični uporabniški vmesnik, ki omogoča hitro ustvarjanje in prilagajanje gonilnikov. Poleg tega podpira specifikacije OPC UA, tako da je mogoče funkcionalnosti koncepta industrija 4.0 hitro implementirati v Epsonove sisteme za avtomatizacijo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
robotika

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več