Slika, tv, avdio
11.02.2021 12:48
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson predstavlja novo družino projektorjev za domači kino – zabava je zagotovljena

Cenovno dostopna slika velike diagonale za vsakogar. Večja prilagodljivost v primerjavi s klasičnimi televizorji.
Družine, prijatelji ali kdorkoli drug, ki poskuša najti ravnovesje med delom in prostim časom, lahko uživa(jo) v visoki kakovosti slike na velikem zaslonu.
Družine, prijatelji ali kdorkoli drug, ki poskuša najti ravnovesje med delom in prostim časom, lahko uživa(jo) v visoki kakovosti slike na velikem zaslonu.

Epson je predstavil vrsto novih, vsestranskih in cenovno ugodnih projektorjev, ki prinašajo kinematografsko izkušnjo v udobje doma. Družino novih projektorjev, ki jo sestavljajo modeli EB-W06, EB-FH06, EB-W51, EH-TW740, EH-TW750, EH-TW5700 in EH-TW5820, odlikujeta enostavnost uporabe in zabava za vso družino, ki išče alternativo tradicionalnemu televizorju.


Ana Bajagić, vodja marketinga v podjetju Epson za jadransko regijo, je povedala: “Ker vsi preživimo več časa doma in imamo na voljo manj možnosti za zabavo, vedno več uporabnikov ugotavlja, da projektorji ponujajo idealno rešitev za uživanje v kinematografskih izkušnjah in igranje iger na res veliki površini, prikaz velike slike pa je lahko tudi blagoslov za zahtevnejše delo od doma. Naša nova generacija projektorjev je bila skrbno načrtovana, uporabnikom želimo zagotoviti široko paleto funkcij po dostopni ceni. Ne glede na to, ali si ogledujete filme, tv-programe ali športne prenose, igrate računalniške igre ali delate v domači pisarni, lahko te svetle, prenosne, cenovno ugodne in kakovostne projektorje uporablja in z njimi uživa vsa družina. Po potrebi jih lahko tudi odnesete v pisarno in uporabite za pomembne predstavitve.”

Izkušnja velikega zaslona

Projektorji EB-W06, EB-FH06 in EB-W51 so popolni spremljevalci domače pisarne, medtem ko sta modela EH-TW740 in EH-TW750 namenjena rabi v hišnem kinu, za igranje iger in digitalno zabavo. Cenejša pisarniška projektorja sliko prikazujeta v ločljivosti WXGA, modeli EB-FH06, EH-TW740 in EH-TW750 pa prikazujejo kristalno čisto sliko polne visoke ločljivosti (Full HD 1080p).

Družine, prijatelji ali kdorkoli drug, ki poskuša najti ravnovesje med delom in prostim časom, lahko uživa(jo) v visoki kakovosti slike na velikem zaslonu, zahvaljujoč dolgim diagonalam slike – projektor EB-W06 lahko prikaže sliko do diagonale 320, model EH-TW740 pa celo do diagonale 386 palcev.

Velikosti prikazane slike ustreza tudi kakovost. Slika je jasna in svetla, za kar skrbi tehnologija 3LCD, ki zagotavlja, da so Epsonovi projektorji do trikrat svetlejši od konkurenčnih izdelkov1. Ti zmogljivi, a prenosni projektorji zagotavljajo izjemno svetle in živobarvne slike z jasnimi podrobnostmi tudi ob dnevni svetlobi. To je rezultat tehnologije 3LCD, ki proizvaja enako jakost bele in barvne svetlobe, in sicer od 3.300 do 4.000 lumnov. Visoko kontrastno razmerje zagotavlja dobro uravnoteženo sliko in poudari senčne prehode ter globoke črne barve.

Nove projektorje odlikuje še nekaj izstopajočih funkcij: vsi se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo žarnice (6000 ur v običajnem načinu / 10000 ur v varčnem načinu), ki zagotavlja do 18 let uporabe2. Vsi imajo vodoravno in samodejno vertikalno korekcijo slike (trapeza), zato jih uporabnik lahko postavi kamorkoli v dom in hitro nastavi sliko. Funkcija iprojection omogoča skupno rabo vsebine neposredno iz pametnih naprav, prav tako podpirajo funkcijo deljenega zaslona za projiciranje slike iz dveh virov hkrati. Vgrajeni zvočnik z močjo 2 W in vsaj en vhodom HDMI za digitalne video in avdio vsebine (dodatni vmesniki so na voljo pri modelih EB-FH06 in EH-TW750) lahko predvajalnike Blu-ray, igralne konzole, naprave za pretočne vsebine in druge večpredstavnostne naprave na projektorje povežete hitro in enostavno.

Igranje iger in Android TVTM

Za vse, ki želijo svojo domačo zabavo in igre dvigniti na višjo raven, imata projektorja EH-TW5700 in EH-TW5820 nekaj zanimivih funkcij. Visokokakovostna projektorja za domači kino, ki prikazujeta sliko polne visoke ločljivosti, sta opremljena z Android TV™, ki vsej družini omogoča enostaven dostop do pretočnih vsebin in digitalne zabave brez potrebe po zunanji napravi, pogovor z Google Asistentom in izmenjavo vsebin iz pametnega telefona s projektorjem. Čista in ostra slika, globoke črne barve in gladek prikaz tekočega gibanja skupaj z odličnimi možnostmi povezovanja, enostavno namestitvijo in poravnavo naredijo ta projektor najboljšo izbiro za domačo zabavo. Igralci iger lahko uživajo v številnih posebnostih, vključno s poudarjenimi barvami in izjemno široko sliko za resnično potopno igralno izkušnjo.

Bajagićeva je dodala: “Naši novi projektorji imajo nekaj očitnih prednosti pred velikimi televizorji. Prvič, projektorji ponujajo veliko večjo velikost zaslona, ki jo je mogoče prilagoditi diagonalam do in preko 300 palcev. Tako si lahko ogledate filme na način, kot jih je režiser posnel, v polni visoki ločljivosti. Na velikem platnu lahko uživate tudi v fotografijah ali drugih vsebinah, ki ste jih zajeli z mobilnim telefonom. Drugič, projektorji ponujajo stroškovno učinkovito alternativo televizorjem, po možnosti brez stroškov nosilcev in drugih pritrdilnih elementov. Projektorje lahko namestite kjerkoli sta na voljo vir električne energije in ravna površina. Lahko jih pritrdite na strop ali položite na mizo ali polico, tehnologije korekcije slike omogočajo izjemno prilagodljivost glede postavitve projektorja.”


Več najdete TUKAJ.


1 Barvna svetilnost (barvna svetloba) v najsvetlejšem načinu, izmerjena s strani neodvisnega laboratorija v skladu z IDMS 15.4. Svetlost barv je odvisna od pogojev uporabe. Najbolj prodajani projektorji Epson 3LCD v primerjavi z najbolj prodajanimi projektorji DLP z enim čipom na podlagi podatkov o prodaji NPD za maj 2017 – april 2018.

2 Izračun temelji na ogled povprečnega filma z dolžino ene ure in 45 minut dnevno (vsak dan) in nastavitvi svetilnosti žarnice v varčnem načinu.

3 Izračun temelji na ogled povprečnega filma z dolžino ene ure in 45 minut dnevno (vsak dan) in nastavitvi svetilnosti žarnice v varčnem načinu.


Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več