Računalništvo, telefonija
02.12.2016 22:03
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Epson predstavil prihodnost video projekcije

Epson predstavil prihodnost video projekcije
Epson predstavil prihodnost video projekcije

Družba Epson je v Ljubljani predstavila nove modele instalacijskih projektorjev ter premierno v regiji laserski video projektor. V ogromnem sodelovalnem prostoru podjetniškega pospeševalnika ABC HUB so se slovenski javnosti predstavili instalacijski video projektorji iz družin EB-L1000U (z laserskim virom svetlobe) ter EB-G7000.

Po besedah predstavnikov iz Epsona, družina video projektorjev z laserskim virom svetlobe EB-L1000U (modeli EB-L1500U, EB-L1505U, EB-L1405U, EB-L1300U, EB-L1200U ter EB-L1100U) ustvarja novo obdobje instalacijskih projektorjev, saj nudi revolucionarno lasersko tehnologijo projiciranja slike brez potrebe po vzdrževanju in prinaša številne možnosti enostavne uporabe. Poslovni uporabniki, visokošolske ustanove, turistične lokacije in panoga oglaševanja se lahko sedaj nadejajo še boljših projekcij s superiorno kakovostjo prikazane slike.

Uporabnikom, ki potrebujejo zelo svetlo projekcijo slike v polni visoki ločljivosti (Full HD), je namenjen model EB-L1500U, prvi WUXGA 3LCD laserski projektor na svetu, katerega svetlobna moč dosega svetilnost 12.000 lumnov.

Poleg laserskih projektorjev, pa je Epson predstavil še novo družino projektorjev EB-G7000 (modeli EB-G7800, EB-G7200W, EB-G7000W, EB-G7905U, EB-G7900U ter EB-G7400U), ki so v prvi vrsti namenjeni velikim podjetjem in visokošolskim ustanovam. Kot je za Računalniške novice povedal Renato Vincenti, vodja poslovanja pri Epson za regijo Srednje in Vzhodne Evrope, so ti projektorji idealni za konferenčne in koncertne dvorane, muzeje, gledališča, predavalnice in večje razrede, prinašajo pa občuten dvig kakovosti projicirane slike ter več funkcionalnosti in praktičnosti za profesionalne predstavitve vsebin v velikih prostorih.

Vsi modeli za prikaz slike uporabljajo tehnologijo 3LCD, premorejo pa tudi funkcijo nadgradnje vira slike v ločljivost 4K. Nova generacija motoriziranih leč, med katerimi je tudi leča z ultra kratko projicirno razdaljo, ter možnost 360-stopinjskega zasuka pa omogočata namestitev projektorja v katerikoli del prostora brez izgube svetilnosti in brez ukrivljanja slike. Vgrajena kamera namreč zagotavlja natančno kalibracijo slike.

Zahvaljujoč laserskemu viru svetlobe je pričakovana življenjska doba projektorja kar 56 tisoč delovnih ur.

Na vprašanje kako vidi slovenski trg, nam je Renato Vincenti odgovoril: “Čeprav slovenski trg ni velik, vsaj ne v smislu splošnih priložnosti, je zelo zrel trg, saj imajo ljudje tukaj velik znanja in razumejo potencial takšnih naprav, kot smo jih predstavili danes. Za nas je Slovenija nišni trg, vendar kljub temu zelo pomemben.”

Epson je sicer vodilni proizvajalec projektorjev na svetu že od leta 2001, instalacijske projektorje pa trži predvsem poslovnim uporabnikom in organizacijam ter podjetjem, specializiranim za najem in prodajo avdio in video opreme.

Če si želite ogledati predstavitev novih Epsonovih projektorjev, lahko to storite na Facebook strani Računalniških novic, kjer smo dogodek prenašali v živo.


Prijavi napako v članku