Triki in nasveti
18.05.2018 12:00

Deli z drugimi:

Share

Enostavnejše kopiranje dvo-stopenjskih kod

Android Messenger bo omogočal lažje kopiranje avtorizacijskih kod
Android Messenger bo omogočal lažje kopiranje avtorizacijskih kod

Pri današnji tehnologiji je najpomembnejša varnost. Zato vse več uporabnikov uporablja t.i. “dvostopenjsko preverjanje”. Vendar kaj, ko je prepisovanje kod naporno delo. Nič več? Če vam je kaj do varnostni vaših spletnih uporabniških računov, zagotovo uporabljate dvostopenjsko preverjanje prijave.

Ta deluje na zelo preprostem principu. Kombinira namreč nekaj kar veste, geslo in nekaj kar imate, telefon.

Tako je potrebno pri prijavi iz neznanega računalnika najprej potrebno vpisati uporabniško ime, nato geslo, nato pa še kodo, katero dobite preko SMS sporočila na vaš mobilni telefon.

Vendar kaj, ko je potrebno to kodo ročno prepisovati, oziroma si jo zapomniti in jo nato vtipkati.

Android Messenger naj bi to težavo kmalu odpravi. Namreč, nova verzija te priljubljene aplikacije naj bi takšno sporočilo prepoznalo in razbralo kodo za prijavo.

Aplikacija naj bi vam ponudila možnost kopiranja kode, namesto možnosti odgovora na sporočilo.

Za sedaj še sicer ni znano, kdaj bo nova verzija aplikacije na voljo, oziroma kdaj bo funkcija na voljo za navadne smrtnike, vendar pri Googlu obljubljajo, da naj bi to bilo kaj kmalu.

Če pa še ne uporabljate dvostopenjskega preverjanja, pa si ga čimprej naredite. Tako boste nepridipravom otežili, če ne onemogočili dostop do vaših pomembnih uporabniških računov. Nastavitev tega preverjanja je hitra in enostavna, predvsem pa brezplačna.


Prijavi napako v članku