Računalništvo, telefonija
24.04.2012 06:40

Deli z drugimi:

Share

Enostavnejša izmenjava datotek za uporabnike Dropboxa

Deljenje datotek z Dropboxom je postalo otročje lahko opravilo!
Deljenje datotek z Dropboxom je postalo otročje lahko opravilo!

Dropbox je že nekaj časa vodilni med ponudniki storitev za izmenjavo in shranjevanje datotek v oblaku. Izjemno priljubljenost si je med uporabniki pridobil predvsem na račun enostavnega grafičnega vmesnika in načina uporabe. Tu seveda ne gre spregledati sinhronizacije v realnem času, saj so s tem podatki na voljo kjerkoli in kadarkoli ter dva gigabajta brezplačnega prostora.

Spletna storitev Dropbox je pred kratkim postala še bolj enostavna za uporabo. Njihovi programerji so namreč nadvse poenostavili postopek deljenja datotek z ostalimi uporabniki. Do sedaj je bilo potrebno datoteke najprej premakniti v javno mapo ter uporabnikom posredovati povezavo do njih preko spletnega vmesnika. Odslej pa ima uporabnik to povezavo takoj na voljo. Ta se nahaja zraven vsake datoteke (na desni strani), ki je postavljena v mapo za deljenje. Ta povezava je na voljo tudi za zasebne dokumente in mape.

S klikom na ikono v obliki verige pridobimo v naslovni vrstici spletni naslov, kjer se deljena datoteka ali mapa nahaja. Tega nato posredujemo prijeteljem in znancem. In to še ni vse. Uporabnik lahko do deljenih vsebin dostopa tudi brez nameščenega odjemalca Dropbox. Storitev hitrega deljenja datotek in map je trenutno na voljo le za spletni vmesnik. Kmalu bo ta na voljo tudi za odjemalce osebnih računalnikov in računalnikov Mac. S tem bo postalo deljenje datotek enostavno tudi za manj vešče računalničarje.


Prijavi napako v članku