Računalništvo, telefonija
18.05.2017 12:00

Deli z drugimi:

Share

Enostavneje do dogodka

Enostavneje do dogodka
Enostavneje do dogodka

Odslej smo Slovenci bogatejši za novo digitalno pridobitev – plačevanje vstopnic za kulturne in športne dogodke na portalu Mojekarte.si prek mobilne denarnice Hal mBills. S tem je za uporabnike dodatno poenostavljeno nakupovanje kart, saj številni potencialni obiskovalci pogosto spustijo kakšen dogodek ravno zaradi zagat glede plačila. Da je takšna rešitev zanimiva tudi za druge ponudnike različnih dogodkov, potrjuje veliko zanimanje s strani organizatorjev dogodkov.


Ljubitelji kulturno-športnih dogodkov lahko že danes preizkusijo, kako deluje takšna trendovska oblika plačevanja, ki jo omogoča rešitev Hal mBills. Medtem ko s prijatelji sedijo na kavi in pade ideja, da bi obiskali kakšen zanimiv prihajajoč dogodek, lahko kar na licu mesta kupijo karte. Če pri tem nekdo od njih založi denar za vso druščino, mu lahko ostali v nekaj sekundah denar nakažejo preko iste aplikacije. Poleg tega lahko s telefonom plačajo tudi za kavo. »To je dovolj zgovoren podatek, da aplikacija postaja vse bolj priljubljena in uspešno pokriva vse več vsakodnevnih situacij, s katerimi se danes ljudje srečujemo,« je dejal Primož Zupan, direktor podjetja MBILLS.

Stičišče prireditvene ponudbe v Sloveniji – Mojekarte.si tako že v prvi fazi projekta omogoča nakup vstopnic s Hal mBills za okoli 4000 dogodkov letno. Med njimi se v kratkem obetajo: komično odersko druženje z Ladom Bizovičarjem na Žaru, predstava Fotr, prav tako z Ladom Bizovičarjem, otroški predstavi Zvezdica zaspanka in Pekarna Mišmaš, koncerta Nine Pušlar in Siddharte (v okviru Zelenograjske noči), baletno predstavo Labodje jezero, nogometna tekma v Stožicah NK Olimpija in NK Aluminij ter številne druge.

Da se nakupovanje na spletu hitro uveljavlja tudi v Sloveniji, namreč občuti tudi osrednja vstopna točka v svet kulture, športa, zabave in drugih dogodkov za preživljanje prostega časa – Mojekarte.si. Vedno več obiskovalcev tovrstnih prireditev spoznava, da je to najudobnejši, najhitrejši ter najcenejši dostop do želenih vstopnic in informacij.

Preskok zamudnih faz vnosa raznih podatkov s tremi hitrimi kliki

»Ena najpogostejših težav pri naših uporabnikih pa se pojavlja zaradi varnostnih zahtev klasičnih bančnih posrednikov, ki ustvarjajo občutek, da je ‘težko’ plačati. Iskanje plačilne kartice, prepisovanje podatkov, vpisovanje dodatnih podatkov, prepisovanje varnostnih kod iz čitalcev, telefonov… Poleg tega pri tem prihaja do preveč napak pri prepisovanju, vnosih in do zavrnitev plačilnih kartic,« pojasnjuje Aljaž Mavrič, direktor Programskega ateljeja A&Z, ki skrbi za portal Mojekarte.si, in dodaja: »Hal mBills tako na slovenski trg prinaša sodobnost in preoprostost uporabe mobilnih fintech aplikacij, zato smo se odločili za sodelovanje. Izbereš vstopnice, poskeniraš QR kodo, potrdiš. Ti trije koraki najbolje opišejo, kako preprosto in učinkovito je plačevanje s Hal mBills.«

Tudi po besedah Jerice Urbančič iz podjetja MBILLS je velika prednost preskok nekaterih zamudnih faz, kot so vnašanje svojih podatkov ali podatkov o svoji bančni kartici. To močno skrajša postopek nakupa in zmanjšuje možnosti zlorab.

Ponudniki dogodkov se lahko samoregistrirajo v manj kot minuti

Odprte tehnične specifikacije Hal mBills omogočajo integracijo vsem, ki si želijo v svoje podjetje, rešitev, produkt, aplikacijo ali program vključiti plačevanje na za uporabnike najbolj preprost in hiter način. Vsak ponudnik dogodkov pa tudi tisti, ki se na svojem področju srečujejo s katerokoli drugo obliko plačevanja (lahko gre za blagajniške račune, za plačevanje znotraj aplikacij, položnice, za spletna plačila…) se lahko v manj kot minuti samoregistrira na spletni strani www.mbills.si in že naslednji trenutek začne sprejemati takojšnja plačila.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem mBILLS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri mBILLS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem mBILLS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku