Avtomobilizem
11.06.2021 06:12

Deli z drugimi:

Share

Električni avtomobil, ki čisti onesnažen zrak!

Airo je dejansko električni avtomobil prihodnosti.
Airo je dejansko električni avtomobil prihodnosti.

Elektrifikacija prevoznih sredstev je zadnja leta v polnem razmahu. Najbolj seveda izstopajo električni avtomobili, ki jih razvijajo nekatere največje svetovne znamke. Poleg njih pa danes obstajajo še električni motorji, električne rolke in električna kolesa. Čeprav električni avtomobili pri »delovanju« v zrak ne spuščajo toplogrednih ter drugih za ljudi in okolje škodljivih plinov, v prometu še vedno najdemo veliko vozil z notranjim izgorevanjem. Rešitev za to težavo pa bi lahko bil avtomobil Airo, ki so ga za avtomobilsko podjetje IM Motors pripravili pri oblikovalskem podjetju Heatherwick Studio.

Prednost avtomobila Airo je ni zgolj v tem, da ne onesnažuje, ampak tudi čisti zrak okoli sebe. Airo čisti zrak s svojim filtrirnim sistemom HEPA, ki aktivno sesa onesnažen zrak iz drugih avtomobilov okoli njega, tako da je okoliški zrak precej bolj čist. Notranjost avtomobila je za nameček mogoče prilagoditi in konfigurirati v več različnih stilih in za različne namene: od klasičnega avtomobila do jedilnice in spalnice. Sedeži avtomobila so za nameček vrtljivi. To pomeni, da jih lahko obrnemo vse v nasprotno smer, tako da lahko štiri osebe sedijo drug proti drugemu in se pogovarjajo, jedo ali igrajo karte.

Zložljivo prekrivalo prostor avtomobila spremeni v kino ali v štirikolesno igralno površino. Poleg tega lahko poskrbi tudi za popolno zatemnitev avtomobila. Trenutno še ni znano, ali bo električni avtomobil Airo podjetja IM Motors na voljo v prosti prodaji. Poleg tega ni znano, koliko bi bilo treba zanj odšteti. Mnogi poznavalci so prepričani, da novost zagotovo ne bo ravno poceni.


Prijavi napako v članku