Igre
19.09.2010 10:23
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EA končno predstavil večigralski način igre Dead Space 2

Dead Space 2 bo imel večigralski način?
Dead Space 2 bo imel večigralski način?

Electronic Arts je pred malo manj kot dvema letoma med igričarje vrgel igro po imenu Dead Space. Ob njej je uživalo obilo igričarjev, a po preigrani zgodbi se je za večino igričarjev, zaradi odsotnosti večigralskega načina, igranje končalo.

A Electronic Arts ne kani dvakrat napraviti iste napake, zato bo Dead Space 2 podpiral večigralski način že od samega začetka. V njem bo moč igrati pet različnih map, kjer se bo osem igričarjev razdelilo v dve različni skupini. Na eni strani bodo inženirji, na drugi pa njihov sovražnik, imenovan Necromorph. Igranje bo precej bolj raznoliko, saj bomo izbirali med štirimi različnimi vrstami (The Pack, The Lurker, The Spitter in Puker). Vsaka izmed njih bo imela svoje prednosti in slabosti. Če za primer vzamemo t. i. »The Pack«, lahko opazimo, da je ta precej hitrejši in poskočnejši kot recimo Lurker, ki se bo zahvaljujoč svoji velikosti lahko prikradel sovražniku za hrbet.

Kakorkoli že, inženirji bodo v igro stopili z dvema različnima orožjema in Stasisom, ki lahko za nekaj trenutkov precej upočasni sovražnika in ga bo moč uporabiti samo enkrat. Naloga inženirjev bo poiskati in prinesti bombo na določeno lokacijo, kjer bo njena eksplozija naredila luknjo, skozi katero se bodo lahko rešili.

Da bi jim uspelo, bodo morali igričarji med igranjem sodelovati in posledično tudi pomagati drug drugemu. Sploh ob dejstvu, da lahko igralci Necromorphsov zelo hitro po svoji smrti znova vstopijo v igro, medtem ko morajo inženirji počakati nekaj sekund več. A četudi nameravamo igrati v vlogi Necromorphsov, bo potrebno svoje napade načrtovati previdno. V boju ena proti ena, bodo namreč zelo težko premagali inženirje, ki so, kot veste, opremljeni z orožjem.

Electronic Arts bo v igro prav tako vključil sistem napredovanja, pri čemer bomo inženirji lahko odklepali nova orožja in dodatke. Na strani Necromorphov pa bodo lahko igričarji napravili svoje pošasti močnejše.

Dead Space 2 bo prišel na prodajne police 25. januarja, za platforme Playstation 3, Xbox 360 in PC.

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku