Telefoni
10.01.2016 15:49

Deli z drugimi:

Share

Ekskluzivno! TP-Link vstopil na trg pametnih mobilnih telefonov

Ekskluzivno! TP-Link vstopil na trg pametnih mobilnih telefonov
Ekskluzivno! TP-Link vstopil na trg pametnih mobilnih telefonov

Da bi izpolnilo zahteve, ki jih s seboj nosi natrpan urnik in mobilni življenjski slog sodobnega potrošnika, je podjetje TP-Link predstavilo svojo prvo družino pametnih mobilnih telefonov. S to potezo je uspešno podjetje razširilo svojo bogato ponudbo, ki je bila doslej bolj kot ne omejena le na področje mrežnih naprav. Prvi pametni mobilni telefoni podjetja TP-Link so opremljeni s prodajno oznako Neffos (oblak), kar pomeni, da so tesno povezani s storitvami računalništva v oblaku, ki so med uporabniki mobilnih naprav iz dneva v dan bolj priljubljene.

Vstopni model novih izdelkov podjetja TP-Link je pametni mobilni telefon Neffos C5L. Ta prinaša zaslon s 4,5-palčno (11,4-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 854 x 480 slikovnih točk, procesor Qualcomm Snapdragon 210, gigabajt sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z osmini gigabajti prostora, ki a je mogoče razširiti preko pomnilniške kartice microSD. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete zgolj 2.000 miliamper ur.

Model Neffos C5 pa prinaša zaslon s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.280 x 720 slikovnih točk, procesor MediaTek MT6735 z vgrajeno grafično kartico Mali-T720 MP2, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, ki a je mogoče razširiti preko pomnilniške kartice microSD. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti petih milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete 2.200 miliamper ur.

Najzmogljivejši predstavnik prve družine pametnih mobilnih telefonov podjetja TP-Link pa je model Neffos C5 Max. Novost je opremljena z zaslonom s 5,5-palčno (14-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1,080 slikovnih točk, osemjedrnim procesorjem MediaTek MT6753, sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, ki a je mogoče razširiti preko pomnilniške kartice microSD. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti petih milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete 3.045 miliamper ur.

Vsi pametni mobilni telefoni TP-Link Neffos imajo prednameščen mobilni operacijski sistem Android 5.1.1 Lollipop, mobilni telefoni pa so oblikovno zelo podobni mobilnemu telefonu G3 podjetja LG iz leta 2014. Novinci se bodo na trgu pojavili v prvem četrtletju letošnjega leta, maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku