Telefoni
10.09.2016 09:11

Deli z drugimi:

Share

Ekskluzivno. Na voljo prve informacije o telefonu Samsung Galaxy S8!

Telefonu Samsung Galaxy S8 naj bi bil za razred boljši od zdajšnjega modela!
Telefonu Samsung Galaxy S8 naj bi bil za razred boljši od zdajšnjega modela!

Čeprav so medijski žarometi še vedno usmerjeni v pametna mobilna telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus (bit.ly/Apple-iPhone-7-RN), v ospredje počasi prihaja telefon, ki naj bi zlahka opravil z obema. To seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8 konkurenčnega podjetja Samsung, ki naj bi luč sveta ugledal relativno kmalu. Ker se bo novost kmalu postavila po robu novima pametnima mobilnima telefonoma iPhone 7, si v nadaljevanju poglejmo, kaj pravzaprav lahko pričakujemo od Samsunga Galaxy S8.

Zaslon

Medtem ko lahko pri zdajšnjima modeloma izbiramo med običajno različico in različico Edge, bosta pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S8 na voljo le dva modela družine Edge. Pri model bo opremljen s 5,1-palčnim (12,9-centimetrskim) zaslonom, večji model pa se bo ponašal s kakovostnim 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom. Oba zaslona bo pričakovano izdelalo podjetje Samsung Display, pri čemer bosta slike po vsej verjetnosti izrisovala pri ločljivosti 4K oziroma 3.840 x 2.160 slikovnih točk. Glavni razlog za visoko ločljivost pa je seveda navidezna resničnost, ki je bo mogoče uporabljati v v navezi z očali z očali za navidezno resničnost Gear VR.


Kamera

Podjetje Samsung se bo pametnima mobilnima telefonoma iPhone 7 pri modelu Galaxy S8 poskušal zoperstaviti s superkakovostnima kamerama. Na sprednji stranici novosti naj bi namreč našli dve spletni kameri, in sicer ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk. Te naj bi poleg vrhunskih spletnih konferenc in kakovostnih sebkov zagotavljale še možnost hitre prijave v pametni mobilni telefon s skeniranjem očesa.

Operacijski sistem in specifikacije

Na pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S8 naj bi bil seveda nameščen nekoliko predelan mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nougat. Glede strojnih specifikacij pa je trenutno poleg velikosti in ločljivosti zaslona znano le to, da bo opremljen z nekoliko večjo baterijo in energijsko varčnim procesorjem, kar pomeni daljšo avtonomijo delovanja.


Uradna predstavitev

Samsung naj bi pametni mobilni telefon Galaxy S8 javnosti prvič predstavil na mednarodnem sejmu mobilne telefonije Mobile World Congress 2017, ki bo od 27. februarja do 2. marca potekal v Barceloni. Pred tem pa smo prepričani, da bomo na spletu zagotovo izvedeli še marsikatero podrobnost o novosti.


Prijavi napako v članku