Računalništvo, telefonija
24.01.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Ekološko napredni Epsonovi tiskalniki kot nalašč za šole

.. Tiskanje je zelo pomembno tudi v izobraževalnih ustanovah. Vse bolj pa je pri tiskanju pomemben ekološki vidik ..
Ekološko napredni Epsonovi tiskalniki kot nalašč za šole
Ekološko napredni Epsonovi tiskalniki kot nalašč za šole

Poleg tega, da Epson gradi na stroškovno učinkovitih tehnologijah, v ospredje postavlja tudi ekologijo. Tudi šole danes z odpadnim materialom zastrupljajo naravo in okolje, zato ni zanemarljivo dejstvo, da odpadni material pri Epsonovih tiskalnikih, kot so na primer tonerji, ne onesnažuje okolja. Epson na okolje razmišlja od zasnove izdelka do končnega produkta. Skupaj z okolju prijazno zasnovo to pomeni tudi odstranjevanje nevarnih snovi v celotni paleti izdelkov.

Kot del korporativne vizije 2025, želi Epson prispevati k razvoju trajnostne družbe z uporabo učinkovitih tehnologij za zmanjšanje vpliva izdelkov in storitev na okolje.

Sicer so na trgu tudi drugi ponudniki podobnih rešitev, ki ponujajo cenovno morda celo ugodnejše rešitve, a ne tako kakovostne kot jih prinašajo Epsonovi tiskalniki. Poleg vsega naštetega Epson ponuja tudi brezplačno programsko opremo in nadzor tiskanja za dve napravi brezplačno, tako da lahko spremljate količino tiska za vsak razred ali profesorja posebej, če govorimo o tiskanju v izobraževalnih ustanovah. S stroškovno učinkovitostjo lahko šole denar, ki bi ga sicer namenile za tisk, namenijo za kaj koristnega za “svoje” otroke.

Dva zanimiva tiskalnika

WorkForce Pro WF-M5799DWF je vzdržljiv enobarven večnamenski tiskalnik, s katerim boste zmanjšali stroške in vpliv na okolje ter izboljšali storilnost. Ta brizgalni tiskalnik ponuja enobarvno obojestransko tiskanje, optično branje, faksiranje in kopiranje, zato je z njim vsako opravilo lažje in učinkovitejše. Tiskalnik zagotavlja zelo hiter izpis prve strani (4,8 sekunde), natisnete pa lahko do 40.000 strani brez zamenjave potrošnega materiala, saj ponuja odličen izkoristek črnila.

WorkForce Pro WF-C529R zagotavlja hitro tiskanje, prav tako nizke stroške lastništva in majhen vpliv na okolje. Velik izkoristek črnila – do 50.000 črno-belih in 20.000 barvnih strani pomeni, da je to zares zmogljiva izbira. Izpis prve strani v 4,8 sekunde za črno-belo tiskanje in 5,3 sekunde za barvno iz načina pripravljenosti ter hitrosti tiskanja do 24 strani na minuto za črno-belo in barvno tiskanje (hitrost ISO) pomagajo zagotoviti večjo storilnost. Izboljšana vzdržljivost do 240.000 strani omogoča več tiskanja za dlje časa.

Šest nasvetov za učilnico prihodnosti

Namesto zgolj podajanja znanja bo v prihodnosti v izobraževalnih ustanovah poudarek na razvijanju sposobnosti razmišljanja študentov oziroma učencev. Študenti bodo razmišlajli o tem, kako se učijo, pomemben bo praktični pristop in odgovornost za lastne učne rezultate.

Vloga učitelja se bo preusmerila v vlogo nekoga, ki vodi učni proces. Inteligentni pomočniki bodo intuitivno vključili učence v ta proces s prilagojeno vsebino in avtomatiziranimi popravki.

S pomočjo razširjene resničnosti (AR) se bosta tudi v izobraževalnih ustanovah vse bolj mešala fizični in virtualni svet. Vključevanje študentov v to ponuja neomejene možnosti. Od virtualnih ekskurzij do razširjenih znanstvenih eksperimentov.

Učilnica bo postala skupnost aktivnih, ustvarjalnih posameznikov, ki bodo delili znanja in se učili drug od drugega. Tehnologije, kot je na primer tudi 3D tisk, bodo motivirale učence in ustvarile super sodelovalno okolje.

Tehnologije bodo učence tudi pripravile na prihodnost. Naslednja generacija bo tudi na delovnem mestu obkrožena z modernimi tehnologijami, sodelovalnimi pristopi in kritičnim, analitičnim razmišljanjem. Vse to bo nujno za uspeh v hitro spreminjajočen se svetu.

Tiskalniki ostajajo in bodo tudi v prihodnosti ostali del procesa izobraževanja, Epsonova tehnologija pa zagotovo sodi v sam vrh tovrstnih tehnologij. Več najdete na www.epson.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku