Programska oprema
24.11.2006 12:10
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

eFax

V dobi, ko je elektronska pošta domala že povsem nadomestila navadno pošto, večina podjetij pa je elektronsko poslovanje že sprejela kot povsem vsakdanje, se upravičeno lahko vprašamo: ali sploh še potrebujemo zastarele telefaks naprave? Nad prejetimi in poslanimi telefaks sporočili namreč nimamo pravega pregleda, kot nam ga zagotavlja praktično katerikoli odjemalec elektronske pošte, pri pošiljanju in prejemanju faksov pa smo povrhu vsega vezani na pisarno, kjer se nahaja naša telefaks naprava, kar nam pogosto povzroča še dodatne preglavice.

Rešitev je pripravilo podjetje Avior, ki je na spletni strani www.efax.si predstavilo napredno storitev pošiljanja in prejemanja telefaks sporočil preko elektronske pošte. Rešitev je izjemno enostavna za uporabo in omogoča še SMS-obveščanje ob prejetih telefaks sporočilih. Ne potrebujemo niti telefaks naprave niti telefonske linije, telefaks sporočila, ki jih bomo odslej lahko imeli arhivirana kar v elektronski obliki, pa lahko pošiljamo kadarkoli in od koderkoli, če smo pri tem le priključeni na internet.

Pošiljanje telefaks sporočil je za uporabnike storitve eFax povsem enostavno. Želen dokument (oz. več dokumentov hkrati) in po želji tudi spremno besedilo naslovniku pošljejo preko elektronske pošte (pri tem navedejo njegovo telefaks številko), on pa vse skupaj prejme na svojo telefaks napravo. Večino dokumentov, namenjeno pošiljanju, imamo dandanes že tako v elektronski obliki, za vse ostale lahko poskrbi običajen skener, ki omogoči pretvorbo dokumentov v elektronsko obliko pred pošiljanjem. Uporabniki si lahko tako vodijo celotno korespodenco poslanih telefaks sporočil, vključno z njihovimi vsebinami. Prav tako je enostavno tudi prejemanje telefaks sporočil: ob naročilu na storitev uporabniki prejmejo telefaks številko, na katero jim pošiljatelji pošiljajo telefaks sporočila, oni pa jih prejmejo na želeni elektronski naslov. Poskrbljeno je tudi za vse, ki bi si želeli obdržati obstoječo telefaks številko: preprosto se izvede preusmeritev na novo številko. Na storitev eFax se lahko naročite kar preko spleta, na naslovu www.efax.si.


Prijavi napako v članku