Računalništvo, telefonija
19.07.2008 15:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EdIT – poletna šola računalništva podjetja HERMES SoftLab

Tudi letos je podjetje HERMES SoftLab med 7. in 18. julijem odprlo vrata poletne šole EdIT (Education for Innovative Thinkers), ki je tokrat potekala v 3 državah in na kar 6 lokacijah: v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Sarajevu, Banja Luki in Kragujevcu.

Študentje in dijaki računalniških in elektrotehničnih smeri so 10 dni zapored ob pomoči mentorjev in inštruktorjev HERMES SoftLaba delali na 7 projektih s področij razvoja iger, mobilnega plačavanja, varnih podatkov na spletu, 2D risanja, daljinskega upravljanja računalnikov ter evidentiranja stroškov v .NET okolju. Že drugič so se poletni šoli pridružili tudi študentje ekonomske fakultete, ki so izkušnje nabirali na področju informacijskih sistemov za upravljanje premoženja. Udeleženci poletne šole so tako uporabili svoje znanje v praksi, pridobili vpogled v realne okoliščine dela in se seznanili s timskim delom.

Tradicija izobraževanja bodočih kadrov se je začela leta 1996, ko je potekala prva tovrstna delavnica z 10 udeleženci. Projekt je kmalu prerasel svoje okvirje in je letos gostil že 80 študentov in dijakov. Od leta 1996 je bilo podeljenih okoli 150 štipendij, v podjetju HERMES SoftLab pa je zaposlenih 90% teh štipendistov. Leta 2007 je projekt poletne šole prejel 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.

Živa Gorup, vodja kompetenčnih centrov in vodja projekta EdIT, HERMES SoftLab: »Kaže, da smo projekt poletnih šol smo zastavili v pravo smer, saj se število udeležencev iz leta v leto veča, po zaključku dela pa ti odhajajo domov zadovoljni in z novimi, praktičnimi znanji s področij, ki jih zanimajo. Študentom veliko pomeni spoznavanje realnega razvojnega okolja in projektnega dela, saj podobnih izkušenj, ki so obvezna oprema na poti k iskanju zaposlitve, med študijem nikoli ni dovolj. Sodelovanje na EdITu je prav tako lahko odskočna deska za dolgoročno sodelovanje s HERMES SoftLabom, kar je še dodaten razlog za priljubljenost poletne šole med študentsko in dijaško populacijo.«

Gregor Smrekar, predsednik uprave, HERMES SoftLab: »Poletna šola EdIT je zrasla v pravo tržno znamko. Množični odzivi študentov in dijakov, ki si želijo v njej sodelovati, kažejo na ogromno željo po praktičnih izkušnjah in znanju na področju informacijske tehnologije. Kompetence, ki jih v HERMES SoftLabu kot enem izmed največjih IT podjetij v jadranski regiji imamo in razvijamo, želimo s poletno šolo EdIT širiti med mladimi ter tako prispevati k razvoju panoge v celotni regiji kjer delujemo.«

Udeleženci poletne šole so rešitve za posamezne projekte predstavili 18. julija (razvoj igre Bingo na gaming platformi, kriptografsko varni podatki na spletu in informacijski sistem za upravljanje premoženja strank), v sklopu zaključnega dne pa so prejeli tudi zaslužene diplome za uspešno delo.

Vsi tisti, ki ste letošnjo poletno priložnost pridobitve novih spoznanj, referenc in odličnih delovnih izkušenj na področju razvoja programskih rešitev zamudili, ne skrbite – EdIT se naslednje leto vrača.


Prijavi napako v članku