Računalništvo, telefonija
19.07.2010 13:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EdIT – Osebnostni razvoj posameznika in napredek stroke

Podjetje ComTrade daje velik pomen razvoju potencialov mladih v skupnosti.
Podjetje ComTrade daje velik pomen razvoju potencialov mladih v skupnosti.

EdIT (Education for Innovative Thinkers) je mednarodno-izobraževalni program, ki ga za študente vsako leto izvaja podjetje ComTrade (do nedavnega Hermes SoftLab). Podjetje je v okviru te poletne šole, od 5. do 16. julija v svoj »schoolLab« sprejelo mlade inovativne ume, ki želijo svoje akademsko obzorje razširiti še s praktičnega vidika in se preizkusiti na realnih projektih.

Delavnice se tudi letos odvijajo v Sloveniji, Srbiji in BiH, in sicer na šestih lokacijah – v Ljubljani, Mariboru, Sarajevu, Banja Luki, Kragujevcu in Beogradu. Pri nas sta se v prvih dveh tednih julija v Ljubljani odvijala dva modula delavnic – eden za razvijalce in drugi za poslovne analitike, avgusta pa bo v Mariboru potekala tudi poletna praksa. V okviru 10-dnevnih brezplačnih praktičnih delavnic se je dvajset udeležencev spoznalo z najnovejšimi programskimi orodji ter s procesom razvoja informacijskih produktov. Tako z novim znanjem in izkušnjami vstopajo v poslovni svet informacijske tehnologije.

Podjetje ComTrade daje velik pomen razvoju potencialov mladih v skupnosti, zato tudi projekt EdIT temelji na enem izmed ključnih vodil vseh aktivnosti podjetja Comtrade – kakovosti. Timsko delo, motiviranost udeležencev in strokovna podpora mentorjev skupaj zagotavljajo, da se mladi naučijo dela v skupini, a hkrati s svojimi sposobnostmi izstopajo kot posameznik, ter tako odkrijejo svoje potenciale. S tovrstnim izobraževanjem in usposabljanjem EdIT doprinaša k osebnostnem razvoju mladih in posledično k napredku informacijske stroke.

Začetki EdIT usposabljanja bodočih kadrov segajo že v leto 1996, ko se je z prvimi realnimi izzivi v okviru poletne šole spoprijemalo le 10 udeležencev. Danes pa se ta projekt ponaša z že štirinajstletno tradicijo, katera skupaj z pestrim programom vsako leto pritegne večje število udeležencev. Vse večje število prijavljenih z različnih fakultet je dokaz, da EdIT sledi razvoju družbe in ponuja aktualne programe za razvoj novih produktov, po katerih se pojavlja povpraševanje na realnem trgu. Leta 2007 je projekt poletne šole prejel tudi 2. nagrado na natečaju za najboljši kadrovski projekt.


Prijavi napako v članku