Telefoni
04.01.2019 09:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

eDavki tudi kot aplikacija

FURS zdaj še z aplikacijo za eDavke
FURS zdaj še z aplikacijo za eDavke

Finančna uprava Republike Slovenije je predstavila svojo novo aplikacijo – eDavki. Do zdaj so lahko uporabniki pošiljali obrazce s kvalificiranim potrdilom samo preko spletne strani, zdaj pa bodo lahko to počeli kar preko aplikacije.

Portal eDavki je uporaben predvsem za komunikacijo z državo na področju financ. Uporabnik lahko dostopa do vseh funkcionalnosti, ki jih ponuja spletni portal. Za prijavo v aplikacijo potrebujemo že obstoječ uporabniški račun eDavki, kot tudi telefon, telefonsko številko in zadnji izpisek dohodnine – za preverjanje ob registraciji.

Zaradi varnosti se moramo v aplikacijo prijaviti s PIN kodo, ki jo določimo sami, ali kar s prstnim odtisom, če ima telefon to možnost.

Aplikacija ima tudi nekaj dodatnih koristnih funkcij, na primer osebni koledar, kjer lahko vidimo, do kdaj je potrebno vložiti določeno zahtevo. Prav tako nas bo aplikacija obvestila, če naš delodajalec ne bo plačeval prispevkov za socialno varnost.

Kot dodatno zanimivost bodo uporabniki, ki vlagajo zahtevek za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane, v aplikaciji videli že izpolnjen obrazec (če je bil ta oddan tudi lani). Poleg tega bodo vračilo prejeli 4 dni pred tistimi, ki omenjeni zahtevek pošiljajo po pošti. Aplikacija je na voljo tako za Android kot za iOS.


Prijavi napako v članku