Obvestila podjetij
21.12.2010 10:32
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

E-zdravje: elektronski zdravstveni kartoni

Rešitev e-zdravje je dokumentni sistem za vodenje zdravstvene dokumentacije na nivoju ene bolnišnice, več dislociranih ambulant ali na nivoju celotnega zdravstvenega sistema. Uvedba elektronsko vodenega zdravstvenega kartona prinaša vsem uporabnikom želene prednosti: medicinskemu osebju kvalitetnejše in dostopnejše informacije o pacientu na enem mestu, pacientom pa kvalitetnejšo zdravstveno oskrbo.
E-zdravje: elektronski zdravstveni kartoni
E-zdravje: elektronski zdravstveni kartoni

Upravljanje s papirnimi zdravstvenimi kartoni postaja v času vse večje digitalizacije eno pomembnejših področij, kjer je še moč doseči velike prihranke. Pretvorba zdravstvenega kartona in vseh dodatnih dokumentov (izvidov, rentgenskih slik) že ob nastanku ali sprejemu v ambulanto, omogoča zdravstvenemu osebju hiter dostop do želenih informacij o posameznem pacientu. Prav tako se zapis poteka pregleda, diagnoza in terapije vodijo v elektronskem kartonu, ki ima številne funkcionalnosti: iskanje po celotnem besedilu dokumentov, dodajanje periodike pregledov, izpis poročil osebnemu zdravniku, izpis receptov, napotnic…

V Mikrografiji smo vpeljali že nekaj tovrstnih projektov, rezultati so nad pričakovanji zdravstvenega osebja.

  • Delo zdravnikov in ostalega medicinskega osebja z dokumentacijo je skrajšano, več časa je moč posvetiti pacientom.
  • Omogočeno je pregledovanje izvidov s strani različnih specialistov, iz različnih lokacij (preko internetnega brskalnika).
  • Digitalizirana je celotna dokumentacija (tudi rentgenski posnetki, avdio zapisi, zunanji izvidi, napotnice).
  • Beleži se revizijska sled dodajanja zapisov in vpogledov v zdravstvene kartone.
  • Sistem omogoča opozarjanje uporabnikov na rutinske ali izredne dogodke (pregledi, menjava zdravil, terapije).
  • Izboljšana je urejenost in ažurnost kartonov.
  • Izboljšana je varnost podatkov, saj je dostopanje do dokumentacije omejeno le na pooblaščene uporabnike. Dokumentacija se nahaja v visoko varni sobi, na dveh oddaljenih lokacijah.

Rešitev je osnovana na programski opremi EASY.
EASY Documents je akreditiran sistem, namenjen elektronskemu upravljanju dokumentov, ki omogoča spremljanje celotnega življenjskega cikla dokumentov skozi posamezni delovni proces. EASY Arhiv pa je akreditiran sistem, ki skrbi za varno elektronsko hrambo dokumentov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MIKROGRAFIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

www.mikrografija.si

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MIKROGRAFIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku