Računalništvo, telefonija
13.02.2015 17:29

Deli z drugimi:

Share

E-poslovanje pospešeno tudi v podjetjih

SAOP je v sodelovanju s podjetjem ZZi povezal svoje poslovne programe s storitvami elektronske izmenjave in varne hrambe ter tako zagotovil enostavnejši način izmenjave e-računov.
Tudi manjša podjetja želijo spremljati poslovne rezultate preko spleta
Tudi manjša podjetja želijo spremljati poslovne rezultate preko spleta

Uporabniki programom SAOP tako brez kakršnih koli dodatnih naložb v programsko in strojno opremo uvedejo elektronsko poslovanje z dobavitelji in kupci iz gospodarstva ter javnega sektorja.

Pošiljanje e-računov ne zahteva dodatnega ročnega dela (izvoz, uvoz, kopiranje …) in je bistveno cenejše od klasične pošte, saj stane od 25 centov (brez DDV) na izdan in poslan račun, pri čemer cena pada glede na količino izmenjanih e-računov.

»Sodelovanje v sistemu bizBox eIzmenjave je podobno sistemu pošiljanja papirnatih računov preko navadne pošte, saj omogoča izmenjavo s partnerji preko enotne točke. To pomeni, da podjetja za izmenjavo ne potrebujejo eBanke, portala UJP ali e-pošte, ampak za vse skrbi en vmesnik, od prevzema e-računa do dostave v e-nabiralnik in hrambe,« pravi Sonja Šinigoj, direktorica v SAOP.

Koristi tudi za 13.000 gospodarskih družb

Zaradi integracije SAOP-ovih rešitev s storitvami bizBox se uporabnikom ni treba obremenjevati s tehnologijo izdelave ter načinom izmenjave e-računa, ampak samo še z vsebino računa v programih SAOP iCenter in miniMAX.

Ob tem je Račun varno dostavljen v sekundah, zagotovljeno je potrdilo dostave ter spremljanje poslovanja v SAOP finančnih rešitvah. BizBox namreč zagotavlja najbolj varno in verodostojno omrežje eIzmenjave, ki dosega vse proračunske porabnike, uporabnike bančnih kanalov ter tudi več kot 13.000 gospodarskih družb, ki so že vključene v bizBox omrežje v Sloveniji in tujini.

Odkar so v podjetju SAOP ponudili novo storitev opažajo, da jo izkorišča tudi vse več podjetij, ki ne poslujejo z javnimi ustanovami. »Brezpapirno poslovanje z e-računi prinaša veliko koristi ne samo proračunskim uporabnikom, ampak tudi podjetjem in njihovim partnerjem. Opažamo, da so se nekateri ponudniki programov osredotočili le na izmenjavo e-računov z UJP, torej na to, kar zahteva zakonodaja v povezavi s proračunskimi uporabniki. Mi pa smo želeli e-račune vključiti v poslovanje podjetja z vsemi partnerji, tako pri pošiljanju kot tudi prejemu, kjer so prihranki še večji« je še povedala Sonja Šinigoj.

Storitve elektronske izmenjave in varne hrambe zaokrožajo SAOP-ovo celovito rešitev za brezpapirno poslovanje. Večjim podjetjem jih ponuja ERP sistem iCenter, ki združuje še dokumentni sistem eRegistrator, manjšim organizacijam pa jih ponuja spletni računovodski program miniMAX. Torej je vsem uporabnikom SAOP rešitev zagotovljen dostopen, enostaven, varen in zanesljiv sistem povezovanja ter brezpapirnega poslovanja.

Podjetje poleg programskih rešitev zagotavlja storitve poslovnega svetovanja, s čimer uporabnikom pomaga pri izboljšanju poslovanja z vidika ureditve poslovnih procesov, poenostavitve delovnih postopkov in znižanja stroškov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAOP d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SAOP d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

SAOP - Računalniški programi za računovodstvo, knjigovodstvo, izdajanje računov, potni nalogi, trgovina, računovodski servis, obrtnik

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAOP d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku