Računalništvo, telefonija
14.12.2004 23:10
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DVD predvajalniki s slovenskimi meniji

Podjetje JAE d.o.o., uradni uvoznik in distributer proizvajalca UMAX/Yamada za Slovenijo, je predstavilo prvi kombiniran DVD/DiVX predvajalnik z menijskim sistemom v slovenskem jeziku. Slovenski menijski sistem lahko na svoje predvajalnike namestijo vsi uporabniki Yamade DVX-6600 s pomočjo preprostega programa, ki ga lahko naložijo s FTP strežnika podjetja JAE d.o.o.. Postopek namestitve je preprost, saj je celoten slovenski menijski sistem skrčen v eno datoteko, ki jo uporabnik zapiše na zapisljiv ali prepisljiv medij in ga vstavi v DiVX predvajalnik. Nadgrajevanje nato poteka samodejno, predvajalnik pa se po uspešno opravljenem postopku nadgradnje ponovno zažene in uporabnika pozdravi v slovenskem jeziku.
Programska posodobitev, ki so jo pripravili strokovnjaki tehničnega sektorja podjetja JAE v sodelovanju s proizvajalcem programske opreme, poleg prevoda vsebuje vse najnovejše izboljšave in popravke proizvajalca strojne opreme. Pri prevajanju besedila (večinoma kratkih, enobesednih sporočil), so prevajalci pazili, da so uporabljali splošno sprejete in uporabnikom prijazne izraze, kar še dodatno olajša uporabo in nadzor nad predvajalnikom.
Na internetu je sicer že moč najti ljubiteljske predelave menijskih sistemov, vendar uradna posodobitev zagotavlja dodaten nivo varnosti, saj uporabnikom ni potrebno skrbeti, da bi posodobitev poškodovala njihov predvajalnik ali da bi si s prenosom datoteke na računalnik namestili virus ali kakšen drug škodljiv program.


Prijavi napako v članku