Igre
29.11.2011 18:29
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družbeno omrežje za igričarje

Gamersbook je prvi portal, ki je združil koncept socialne mreže, novic in televizije.
Gamersbook je prvi portal, ki je združil koncept socialne mreže, novic in televizije.

Gamersbook je družbeno omrežje, ki so ga pred enim letom ustanovili v sosednji Hrvaški, natančneje v Splitu, trenutno pa šteje nekaj več kot 27.000 članov in je edino socialno omrežje te vrste na svetu. Ivan Marušić, ustanovitelj Gamersbooka je povedal, da je omenjeni portal samo v dveh tednih pridobil več kot 12.000 novih članov, skupna številka uporabnikov pa raste iz dneva v dan.

Gamersbook dnevno zabeleži čez 10.000 obiskovalcev ter 75.000 do 100.000 ogledov strani. Gamersbook je ne samo portal z novicami, ampak je tudi kraj, kjer lahko uporabniki srečajo druge igralce, proizvajalce iger ter uporabljajo družbeno omrežje za komunikacijo s prijatelji preko Facebooka, Twitterja in ostalih socialnih mrež. S pomočjo Gamersbooka bodo vaši prijatelji vedno na tekočem s tem, katere igre igrate ter z informacijami povezanimi z določeno igro, kot npr. koliko časa že igrate igro in podobno. Stran v bistvo deluje po načelu Wikipedije, zato ima vsaka razvojna ekipa ali založnik svoj profil.

Ivan pravi, da pravzaprav ne poznajo konkurence, saj je Gamersbook prvi portal, ki je združil koncept socialne mreže, novic in televizije. “Naši uporabniki so mnenja, da smo vse skupaj povezali v nekaj koristnega in da nadvse uživajo v prednostih, ki jih prinaša portal,” je dodal Ivan. V sodelovanju z razvijalci iger portal Gamersbook prav tako organizira številne nagradne igre, v katerih se lahko uporabniki dokopljejo do zanimivih nagrad, razvijalci pa pridobijo še kako zaželene povratne informacije. Pri Gamersbooku pravijo, da privabljajo igralce iger z vsega sveta, prav tako pa so na očeh številnih tujih vlagateljev, s katerimi bi lahko Gamersbook postal še boljši in večji.


Prijavi napako v članku