3-mesečni tečaj Hatha joge v Sadhana Joga Studiu Vič– IZKLICNA CENA 1 €!

Licitacija je zaključenaOPOMBA: Po koncu licitacije zmagovalec prejme potrditveni mail. V primeru, da tega maila ne prejmete, poglejte med vsiljeno pošto(SPAM/JUNK) ali pa nas pokličite na 01 620 88 00.

Nekaj dejstev o jogi:

  • Joga je psiho-fizična disciplina razvita v Indiji pred približno 5.000 leti.
  • Danes je najbolj poznan stil joge HATHA JOGA, kjer so poudarjeni telesni položaji, dihalne vaje in meditacija.
  • Joga izhaja iz Indije.
  • Joga ni religija, čeprav je povezana s hinduizmom in je osnovana na nekaterih hinduističnih prepričanjih (karma, reinkarnacija), ki je za Indijo specifično.
  • Zahodna znanost je dokazala pozitivne učinke vadbe joge za astmo, srčne bolnike, epilepsijo, stres in drugo.

Zakaj joga?Joga lahko vsakomur ponuja prav tisti košček, ki mu manjka. Stremimo k popolnosti in večji kvaliteti življenja. Za nekoga to pomeni zdravo telo, za drugega umirjene misli, vitalnost in notranjo lepoto. Resnica je v tem, da joga deluje na vse ravni človeka, kar spoznamo skozi redno jogijsko prakso – sadhano. Joga se je skozi tisočletja ohranila prav zato ker deluje za vsakogar in v vsakem starostnem obdobju. Je univerzalen ključ.

Zakaj se joge učiti v skupini?
Skupina ima mnoge prednosti. Najbolj dragocena je ta, da nismo prepuščeni sami sebi, saj programe joge pri nas vodijo strokovno usposobljeni učitelji joge. Učitelj joge na podlagi svojih osebnih izkušenj, znanja ter strukturiranega programa učenca vodi po pot joge varno in učinkovito.

Hatha joga je naš najbolj kompleksen tečaj joge, ki je namenjen širokemu krogu ljudi in se izvaja v različnih nivojih zahtevnosti. Tečaj ponuja sistematično in postopno učenje elementov hatha joge: telesni položaji (asane), dihalne tehnike (pranajame), energijske tehnike (bande), tehnike umirjanja uma (afirmacije, mantre) in tehnike sproščanja in meditacije.

Za program Hatha joge je značilna uporaba različnih pripomočkov: trakovi, kvadri, valjaste blazine (bolster) in odeje, ki zagotavljajo boljše napredovanje, varnejšo izvedbo in močnejše učinke jogijskih tehnik.

Za razliko od ostalih stilov hatha joge (npr. vinjasa joga) vsebuje malo manj dinamičnih elementov in temelji na tradicionalnem pristopu, kar pomeni tudi zadrževanje asan (op. večji učinek na delovanje organov, povečevanje vzdržljivosti in gibljivosti…) poleg izvedbe asan je več izvajanje pranajam (dihalnih tehnik) in tehnik sproščanja.

In še nekaj: hatha joga ne pomeni dolgočasno zadrževanje asan. Vsaka ura vsebuje nekaj dinamičnih in nekaj statičnih elementov, vseskozi pa se tehnike povezujejo s pravim zavedanjem diha in uma.

Program tečaja Hatha joga je zasnovan sistematično, se nadgrajuje in poglablja, ter vam ponuja najboljši temelj za samostojno domačo prakso joge. Vsako leto vas obdarimo z gradivom in priporočili kako razviti lastno domačo prakso.


Avkcija je pripravljena v sodelovanju z podjetjem Sadhana d.o.o. (Več o izdelku)


Deli z drugimi:
Share