Računalništvo, telefonija
14.03.2018 07:59
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Donald Trump ustavil prodajo Qualcomma Kitajcem!

Donald Trump očitno ne verjame v dobre namere in obljube Kitajcev.
Donald Trump očitno ne verjame v dobre namere in obljube Kitajcev.

Na svetovnem spletu še vedno odmeva novica, ki na tehnološkem področju praktično nima precedence, v glavni vlogi pa seveda nastopa Donald Trump. Ta je namreč posegel med podjetjema Qualcomm in Broadcom, ki sta nameravala z družitvijo revolucionirati trg mobilnih naprav. Singapursko podjetje Broadcom je namreč najavilo namero za nakup podjetja Qualcomm, ker pa je slednje ameriško podjetje, ima zadjo besedo v tem državnih komite za tuje naložbe v ZDA.

Čeprav so lobisti v želji združitev omejenih podjetji delali s polno paro, je državni komite za tuje naložbe v ZDA izdal izvršni ukaz, s katerim je dejansko ustavl možnost nakupa. Kot obrazložitev je navedlo, da bi prevzem oslabil ameriško družbo Qualcomm, zlasti pa zmožnost ameriškega gospodarstva v prihajajočem boju za prevlado pri novi generaciji mobilnih telekomunikacij 5G. Pri tem pa naj bi se okrepila moč kitajskih podjetji, kar pa seveda ni v interesu ZDA.

Ameriški predsednik Donal Trump je preko državnega komiteja za tuje naložbe v ZDA ustavil nakup podjetja Qualcomm s strani podjetja Broadcom in to kljub temu, da je slednje zagotovilo, da bo njihova naložba postavila na ZDA vodilno mesto pri tehnologij 5G. Poleg tega je singapursko podjetje obljubilo tudi nove finančne prilive v razvoj in proizvodnjo izdelkov v ZDA. To pa kot vse kaže ni prepričalo prvega moža ZDA, ki očitno vodi svojo politiko tudi na področju visoke tehnologije.


Prijavi napako v članku